PFDK'dan Beşiktaş'a ceza!

PFDK'dan Beşiktaş'a ceza!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş'a 170, Akhisar Belediyespor'a da 130 bin lira para cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamada, kurulun, Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor ile Beşiktaş arasında oynanan maçta yaşanan saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat nedenleriyle siyah-beyazlı takıma toplamda 170 bin, Ege ekibine ise 130 bin lira para cezası verdiği bildirildi.

Kurulun, Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'ya 20 bin, Gaziantepspor ve Torku Konyaspor'a da 15'er bin lira para cezası uyguladığı belirtildi.
 
PTT 1. Lig'de verilen cezalar
PFDK'nın, PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Beelediyespor'a 47 bin 50 lira para cezası ile sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak feshedilen takımın antrenörü Bayram Bektaş'a bir maç men ve 6 bin 500 lira, kaleci antrenörü Osman Akyol'a 2 maç men ve 13 bin lira, kulübün müdürü Nizamettin Sertkal'a da 60 gün hak mahrumiyeti cezası verdiği bildirildi.

Adana Demirspor'a 70 bin, Adanaspor'a 40 bin, Multigroup Alanyaspor'a 20 bin, Şanlıurfaspor'a 10 bin, Vartaş Elazığspor'a 4 bin 500 lira para cezası uygulayan PFDK'nın, Balıkerisporlu futbolcu Kerim Avcı'ya da 5 maç men ve 6 bin 500 lira para cezası verdiği kaydedildi.

MKE Ankaragücü'ne 5 maç ceza
PFDK'nın, Spor Toto 2. Lig'de Amed Sportif Faaliyetler ile oynadığı maçta yaşananlar nedeniyle MKE Ankaragücü'ne 3 maç sahasında, 2 maç da tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verdiği duyuruldu.

Taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle MKE Ankaragücü'ne 2 maç sahasında, 2 maç da tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası ile 25 bin lira para cezası verildiği belirtildi.

Aynı maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de MKE Ankaragücü'ne sahasında bir maç seyircisiz oynama ve 6 bin lira para cezası uygulandığı kaydedildi.

PFDK'nın, MKE Ankaragücü Kulübü görevlileri İmdat Biçer, Orhan Kılıç ile Kemal Çorum'a da 90'ar gün hak mahrumiyeti cezası verdiği bildirildi.