PFDK cezaları açıkladı!

PFDK cezaları açıkladı!
PFDK, Sivasspor maçında kırmızı kart gören Galatasaraylı Engin ve Elmander'e 2'şer maç ceza verdi. Buna göre iki oyuncu Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçında forma giymeyecek.

PFDK'dan yapılan açıklamada, Galatasaray'ın Sivasspor ile 26 Kasım'da yaptığı maçta rakip takım sporcularına yönelik kural dışı hareketleri nedeniyle Engin ve Elmander'e 2'şer resmi müsabakadan men cezası verildiği bildirildi.

Engin ve Elmander, sarı-kırmızılı takımın 13. haftada Gençlerbirliği ve 14. haftada Fenerbahçe ile yapacağı maçlarda forma giyemeyecek.

FENER'E 40 BİN TL CEZA!
PFDK, Fenerbahçe Kulübü'ne 40 bin lira para cezası verdi.

Fenerbahçe'nin, 25 Kasım'da Gençlerbirliği ile deplasmanda yaptığı maçta, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5 bin, aynı maçta zaman çizelgesine uyulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 30 bin ve yine aynı maçta devre arası süresinin aşılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5 bin olmak üzere toplam 40 bin lira para cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği bildirildi.

YANIK'A 60 GÜN HAK MAHRUMİYETİ
Kurul, Beşiktaş futbol takımı idari sorumlusu Tuncay Yanık'a, 27 Kasım'da yapılan Trabzonspor maçında, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 60 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin lira para cezası verdi.

Aynı müsabakada, Trabzonspor doktoru Muhammed Hakan Ayaz'a, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 maç ceza verildiği, Trabzonspor Kulübü'nün de taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5 bin lira para cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği kaydedildi.

PFDK, Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'a 7 bin 500 lira, Bursaspor'a da 5 bin lira para cezası verdi.

TUNÇ'A 4 MAÇ CEZA
TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bank Asya 1. Lig takımlarından İstanbul Güngörenspor'un futbolcusu Tunç Murat Behram'a 4 maç men cezası verdi.

PFDK'dan yapılan açıklamada, Tunç Murat'a, 27 Kasım'da yapılan İstanbul Güngörenspor-Karşıyaka maçında, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 4 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği bildirildi.

PFDK'nın verdiği diğer cezalar şöyle:
13 bin lira: Sakaryaspor
3 bin lira: Giresunspor, Denizlispor, Göztepe, Kayseri Erciyesspor,
3 resmi müsabakadan men: Timur Şahinel (Sakaryaspor teknik sorumlusu)
2 resmi müsabakadan men: Adem Çalık (Giresunsporlu futbolcu),
1 resmi müsabakadan men: Mehmet Yıldırım (Konyaspor teknik sorumlusu)