PFDK, Fenerbahçe'ye ceza yağdırdı!

PFDK, Fenerbahçe'ye ceza yağdırdı!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçeli futbolcular Caner Erkin ve Pierre Webo'ya dörder, Mehmet Topuz'a ise 2 maç ceza verdi.

Kurulun toplantısından sonra yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında İstanbul Başakşehir karşılaşmasında kırmızı kart gören Caner'e müsabaka hakemine hakareti, Webo'ya ise hem rakip futbolcuya sert hareketi hem de müsabaka hakemine sportmenliğe aykırı davranışından dolayı dörder maç ve 26'şar bin lira para cezası uygulandığı belirtildi.

Mehmet Topuz'a ise rakip futbolcuya sert hareketi nedeniyle 2 maç ve 8 bin 500 lira para cezası verildiği kaydedildi.

Aynı müsabakada sarı-lacivertli takımın kaleci antrenörü Murat Öztürk'e 1 resmi müsabakada yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yasağıyla 13 bin lira para cezası verildiği açıklandı.

Fenerbahçe Kulübü'nün ise aynı müsabakadaki çeşitli sebeplerden dolayı 28 bin lira para cezasına çarptırıldığı ifade edildi.

Galatasaray'a tribün kapama

Kurul, Beşiktaş derbisinde taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı Galatasaray'a kendi sahasında tribün kapatma cezası verdi.

Sarı-kırmızılılara aynı müsabakada çeşitli sebeplerden dolayı 220 bin lira para cezası uygulandığı bildirildi.

Bursaspor'a ise Akhisar Belediyespor maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan ötürü dış sahadan tribün kapatma ve 50 bin lira para cezası verildi.

Kurul ayrıca, çeşitli nedenlerden dolayı Bucaspor'a deplasmanda tribün kapatma ve 25 bin 500, Osmanlıspor'a 72 bin, Elazığspor'a 12 bin, Kayserispor'a 6 bin ve İnegölspor'a 2 bin lira para cezası uyguladı.

21 Yaş Altı maçına ceza

PFDK, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan 21 Yaş Altı müsabakasına ceza yağdırdı.

Beşiktaşlı futbolculardan Abdulsamet İlgar 5, Ender Burak Reis 3, Recep Akkemik 2 maç ceza aldı. Galatasaraylı futbolcular Enes Yılmaz ve Yavuzhan Keleşoğlu ise 2'şer maç cezaya çarptırıldı.