Pereira'dan bir ilk!

Pereira'dan bir ilk!
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Amed Sportif Faaliyetler'i 3-1 yenen Fenerbahçe, yarı finale çıktı.

Rakibiyle deplasmandaki maçta 3-3 berabere kalan sarı-lacivertli takım, rövanşın ilk yarısında rahat bir oyun sergileyerek, Mehmet Topuz ve Fernandao'nun golleriyle 2-0 öne geçti. İkinci yarıda kontrollü oyunu tercih eden Fenerbahçe, zaman zaman kalesinde tehlikeler yaşadı. Amed Sportif Faaliyetler, 77. dakikada savunma oyuncusu Kamil İçer'in golüyle umutlandıysa da Fenerbahçe 88. dakikada Nani'nin golüyle karşılaşmayı 3-1 kazanarak yarı finale adını yazdırdı.

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda 9 maç yapan sarı-lacivertli takım, 7. galibiyetini elde etti.

Mehmet Topuz, gol hasretini sonlandırdı
Sarı-lacivertli takımın ilk golünü atan Mehmet Topuz, uzun bir aradan sonra gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe forması altında son golünü, geçen sezon 4 Nisan 2015'te Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile deplasmanda yapılan maçta kaydeden Mehmet, 333 gün sonra golle buluştu.

Karşılaşmada takımının ikinci golünü kaydeden Fernandao ise 5 maç aradan sonra gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertli oyuncu, bu sezon 20. golünü attı.

Beşiktaş ile yapılan derbide takımının ikinci golünü atan Nani, Amed Sportif Faaliyetler karşısında da gol buldu.

Bu arada, Fenerbahçe'de kaleci Ertuğrul Taşkıran maça kaptan olarak çıktı.

Pereira, 3 değişiklik birden yaptı
Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira, 3 değişiklik hakkını aynı anda kullandı.

Portekizli çalıştırıcı, 64. dakikada Mehmet Topuz-Diego, Meireles-Ozan Tufan ve Hasan Ali Kaldırım-Alper Potuk değişikliklerini yaptı.

Amed Sportif Faaliyetler, ilk yenilgisinde elendi
Fenerbahçe'ye 3-1 yenilen Amed Sportif Faaliyetler, bu sezon kupadaki ilk mağlubiyetini yaşayarak turnuvaya veda etti.

Kupa mücadelesinde eleme turundan itibaren yer alan ve çeyrek finale kadar yükselmeyi başaran Spor Toto 2. Lig takımı, daha önceki 10 maçta 6 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe ile sahasında 3-3 berabere kalan Amed Sportif Faaliyetler, kupadaki 11. maçında sarı-lacivertli ekibe 3-1 mağlup oldu.

Kupaya veda eden Amed Sportif Faaliyetler'in oyuncularını, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, teselli etti.

Takımlarını desteklemek için tribünlerdeki yerlerini alan Fenerbahçeli taraftarlar, "Vatan sana canım feda" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde tezahüratta bulundu.