Penaltılar öncesinde neler yaşandı? Bilic açıkladı...

Video yükleniyor...

Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic, Liverpool zaferi sonrasında açıklamalarda bulundu. Hırvat teknik adam, penaltılar öncesinde yaşananları açıkladı.

İşte o sözler: "Liverpool gibi bir takımı yenmediniz için oyun planına tamamen sadık kalmanız gerekiyor. Zaten sezon başından bu yana bir oyun polanımzı var ve ona sonuna kadar sadık kaldık. Arsenal karşısında, Tottenham maçlarında ve Anfield'ta top onlardayken oyun planımıza sadık kaldık ancak top bizdeyken istediklerimizi yapamadık. Bugün ilk yarıda da iyiydik ama Liverpool tehlikeli kontralarla etkili oldu.

2. yarı ise kontrolü tamamen ele aldık ve rakibe hiç çıkma fırsatı vermedik. Golden sonra kontrolü ele aldık, uzatmalara kalmadan işi bitirebilirdik ve hak etmiştik. Penaltıdan önce oyuncularıma, "Sonuç ne olursa olsun omuzlarınızda baskı hissetmeyin dedim. Siz harika bir iş başardınız, hepinizle gurur duyuyorum" dedim.
Ve şu önemli, 7 oyuncu penaltı noktasına gitmek istedi. Ben kimseyi penaltı için zorlamak zorunda kalmadım. Harika bir gece oldu..

Kişisel başarı ve kulüp başarısı diye ayrım yapmamak gerekiyor. Hepimiz bu kulübün parçasıyız. Tottenham'ın olduğu bir grubu lider bitirerek buraya geldik. Belki de Avrupa Ligi'nin favorisi olan Liverpool'u eledik. Türk futbolu için gurur  duyulacak bir adım bu. Ana işimize, Balıkesirspor maçına hazırlanmaya geri döneceğiz. Cenk ve Mustafa'nın iyi durumda olmasına ihtiyacımız var. Bazıları ne söylerse söylesin, önceliğimiz Türkiye Ligi. Çok yoğun bir takvim içinde Avrupa Ligi'nde 2 maç daha oynayacağız.

Taraftar inanılmazdı. İç sahada oynadığımız, ligdeki maçlarda neden böyle bir taraftar gelmiyor, anlamıyorum. Bu galibiyette taraftarın büyük etkisi var. Everton çıkarsa şaşırmam, ama 3 İngiliz ekibi ile oynadık, yeter artık."