Paşa savunmayı seviyor

Paşa savunmayı seviyor
Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında 29 Kasım Pazar günü Galatasaray'ı konuk edecek Kasımpaşa, bu sezon ortaya koyduğu savunma performansıyla dikkati çekiyor.

Ligde 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgiyle 19 puan toplayıp 6. sırada yer alan lacivert-beyazlılar, 9 gol yerken Avrupa'daki 6 büyük lig baz alındığında en iyi savunma yapan takımlar arasında yer aldı.

Lacivert-beyazlılar, kalesinde 12 gol gören lider Beşiktaş'ın yanı sıra 10 gollü ikinci Fenerbahçe ve 16 gollü üçüncü Galatasaray'ı da savunma performansı konusunda geride bıraktı. Kasımpaşa, ayrıca sıralamada üstünde bulunan dördüncü Medipol Başakşehir (10 gol) ve beşinci Akhisar Belediyespor'dan (11 gol) daha başarılı oldu.

- Avrupa'nın iyi savunma ekiplerinden biri

Kasımpaşa; Spor Toto Süper Lig'in yanı sıra İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa birinci ligleri baz alındığında Avrupa'nın en iyi savunma ekipleri arasında yer aldı.

Almanya Bundesliga ekiplerinden lider Bayern Münih, yediği 5 gol ve 0,3 ortalamayla bu beş büyük ligdeki takımlar arasında en iyi savunma yapan ekip olurken, lacivert-beyazlı ekip de bu alanda üst sıralarda bulunuyor.

İspanya La Liga'da ikinci sırada bulunan ve 6 golle 0,5 ortalama yakalayan Atletico Madrid ile birlikte Fransa Lig 1'in zirvesindeki Paris Saint Germain ve İtalya Seri A'nın lideri Inter yedişer gol ve 0,5 ortalamayla savunmada ön plana çıkan ekipler oldular.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Fransız Angers ve Lille 0,6 ortalama ile oynarken, Kasımpaşa ve İspanyol ekibi Valencia 9 gol ve 0,7 ortalamayla iyi savunma yapan takımlar arasında kendilerine yer buldular.

- Büyük takımları geride bıraktı

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan daha iyi savunma yapan Kasımpaşa; diğer 5 büyük ligdeki önemli takımları da geride bıraktı.

Lacivert-beyazlı ekip, İspanyol Barcelona (12 gol), Real Madrid (11 gol), İngiliz Manchester City (13 gol), Arsenal (11 gol) ve Tottenham, İtalya'da Fiorentina (11 gol), Roma (15 gol), Alman Borussia Dortmund (18 gol), Wolsfburg (15 gol) ve Hertha Berlin (15 gol) ile Fransız ekibi Olympique Lyon'dan (10) daha iyi savunma yaptı.