Paşa hasreti bitirdi

Paşa hasreti bitirdi

Ligde en son 5 hafta önce Erciyes deplasmanında kazanan Kasımpaşa, Antep deplasmanından galibiyetle ayrılarak kötü seriye son verdi. Ev sahibi Gaziantep ise daha önce 11 kez karşılaştığı rakibine evinde ilk kez kaybetti.

Her iki takımında orta alanda kontrollü oyunla başladığı maçta ilk ciddi atak maçın 18. dakikasında Kasımpaşa'dan geldi. Antep ceza sahasının üzerinde topla buluşan Castro'nun düzgün vuruşunu kaleci Karcemarskas köşeden çıkarttı. Bu golden altı dakika sonra Kasımpaşa kalesine etkili bir atak geliştiren Antep'te Emre'nin vuruşu az farkla üstten auta çıktı.

Bu dakikadan sonra oyunun üstünlüğünü eline alan konuk ekip, üst üstte bulduğu posizyonlarla Antep kalesinde golü arayan taraf oldu. Mücadelenin 31. dakikasında sağ kanattan atağa çıkan Kasımpaşa'da Arjantinli orta saha Sarione'nin ortasına müthiş yükselen Adem Büyük'ün kafa vuruşunu kaleci Karcemarskas harika kurtardı. Pozisyon sonrası baskısını iyice arttıran Kasımpaşa aradığı golü 36. dakikada buldu. Mücadelenin 36. dakikasında köşe vuruşundan yapılan otaya iyi yükselen Donk'un kafa vuruşunda kaleciden dönen topu takip eden Scarione meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu aynı zamanda ilk yarınında sonucu oldu.

Mücadelenin ikinci kırmızı kartla başladı. Oyunun 47. dakikasında rakibine çok sert giren Orhan Şam hakem Mustafa İlker Coşkun tarafından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kırmızı kart sonrası oyunu daha çok kendi sahasında kabullenen Kasımpaşa sık sık kalesinde pozisyonlar gördü. Karşılaşmanın 66. dakikasında Gaziantep'in Brezilyalı forveti Luis Leal'in uzaktan sert şutu çok az farkla auta çıktı. 10 kişi kalan Kasımpaşa karşısında maçın son on dakikasında baskısını iyice arttıran Gaziantep'in kalesinde zaman zaman açıklar verdi. Karşılaşmanın 86. dakikasında Castro Kasımpaşa'yı rahatlatan golü attı ve skor 2-0 oldu. Kasımpaşa bu galibiyetle 5 haftalık galibiyet hasretine son vermiş oldu.

Konuk ekip bu galibiyetle puanını 28'e yükselterek 8. sıraya yükseldi. Ev sahibi Gaziantep ise 27 puanla 9. sırada yer alıyor.

Gaziantepspor: 0 - Kasımpaşa: 2

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Ekrem Kan, Mehmet Cem Hanoğlu

Gaziantepspor: Karcemarskas, Elyasa, Şenol Can (Dk. 72 Ferhat Ayaz), Emre Nefiz (Dk. 46 Orkan Çınar), Muhammet Demir, Abdülkadir Kayali, Francisco, Vranjes, Muhammet İldiz, Dos Anjos, Lima Gomes (Dk 46. Chibuke)

Kasımpaşa: Ertaç Özbir, Sancak Kaplan, Henk Donk, İbrahim Halil Çolak (Dk. 49 Veysel Sarı), Adem Büyük (Dk. 87 İlhan Eker), Oscar Scarione, Alpaslan Öztürk, Lasha Dvali, Ferhat Kiraz (Dk. 71 Barış Başdaş), Orhan Şam, Castro Pereira

Goller: Dk. 36 Scarione, Dk. 86 Castro Pereira (Kasımpaşa)
Kırmızı kart: Dk. 46 Orhan Şam (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 53 Elyasa, Dk. 58 Vranjes (Gaziantepspor)