Panzerler 8. kez!

Panzerler 8. kez!
FIFA Dünya Kupası'nda evsahibi Brezilya'yı 7-1 gibi tarihi bir farkla yenen Almanya, turnuva tarihinde 8. kez adını finale yazdırdı.

Brezilya'yı 7-1 yenerek tarihinin en ağır yenilgisini yaşatan Almanya, 24 yıl aranın ardından yeniden kupayı evine götürme şansını yakaladı.

Turnuvaya G Grubu'nda Portekiz'i 4-0 yenerek başlayan Almanya, Gana ile 2-2 beraberliğin ardından ABD'yi 1-0 yenerek 7 puanla lider olarak ikinci tura yükselmişti.

Çeyrek finale kalma mücadelesinde Cezayir ile karşılaşan "Panzerler", 90 dakikası golsüz sona eren maçın uzatma dakikalarında Mesut Özil ve Andre Schürrle'nin golleriyle rakibini 2-1 yenerek son 8 takım arasına kalmıştı.

Almanya, 1998'de evinde oynanan Dünya Kupası'nı müzesine götüren Fransa'yı ise savunma oyuncusu Mats Hummels'in karşılaşmanın ilk dakikalarında bulduğu golle yenerek evsahibi Brezilya ile oynamaya hak kazanmıştı.

Breziya'yı tarihi farkla yenerek 12 yıl aranın ardından yeniden finale kalmayı başaran "Panzerler", daha önce oynadığı 7 finalin 3'ünden (1954,1974,1990) mutlu sonla ayrılmıştı.

Final maçı, Rio de Janeiro kentinin tarihi Maracana Stadı'nda 13 Temmuz Pazar günü TSİ 22:00'de oynanacak.