"Konuşacak çok şey var ama..."

Video yükleniyor...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 4. hafta maçında Trabzonspor'la 0-0 berabere kalmalarıyla ilgili olarak, beklemedikleri bir kayıp yaşadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, ''Açıkçası beklemediğimiz bir puan kaybıydı ama Trabzonspor iyi bir takım. Her zaman her şeyi sahanın içinde yapabilecek bir ekip. Golü bulamayınca, bu tip maçlarda telaş başlıyor. Kısa sürede bu kadar büyük maçı kaldırmak da kola değil. Golü bulamayınca maalesef böyle bir hal gördük oyuncularımızda'' ifadelerini kullandı.
Karşılaşmanın hakemiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine, bu konuda konuşmayacağını ancak sezon sonunda bir çok konu hakkında görüşlerini açıklayacağını aktaran Terim, şunları söyledi:

''Sezon başından beri dayandık ama bir insan nereye kadar dayanır bilemiyorum. Söyleyeceklerimi sezon sonuna bırakmak istiyorum. Muhakkak çok şey söyleyeceğim, söyleyecek çok şey var. Kişilere, kurumlara, daha önceden belirlenmiş stratejilere, daha evvelden yapılan planlamalara söyleyecek çok şey var. Hepsine biraz sert ve ağır olacak ama sabredip, sezon sonunda muhakkak paylaşacağım herkesle bunları. Hakikaten söylenecek çok şey var. Bugün için söyleyeceklerim, içinden çıkılmaz gibi görünen bu ortamda daha fazla derin yara açabilir. 'Ya sabır' diyerek ve sezonu konuşmanın sözünün vererek gideceğim. Biraz sabredin, az kaldı.''

Aykut Kocaman'a gönderme

Fatih Terim, Trabzonspor'la ilk oynadıkları maçla ilgili olarak Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın ifadelerinin sorulması üzerine, sarı-lacivretli teknik adama göndermede bulundu.

Büyük bir camianın teknik adamı olmanın ve o yükü taşımanın zorluğuna değinen Terim, ''Üstelik 1 yıldır da çok zor, stresli günler yaşıyorlar. İnsanın onu kaldırması çok kolay değil. Biz de o günlerde böyle hatalar yaptık, hala da yapmaya devam ediyoruz. Hoşgörülü, saygıyla yaklaşmayı bilmeliyiz. Bir insan kendi emekleri için saygı istiyorsa, önce bu saygıyı diğer insanların emeklerine göstermelidir. Büyük camialarda böyle çalkantılar kolay olmuyor ama sonuç itibariyle, hem hoşgörüyü hem saygıyı göstermeyi bilmek lazım'' diye konuştu.

Bu sezonda şampiyonluğun ayrı bir değeri olup olmadığı yönündeki soruya tecrübeli teknik adam, şampiyonluğun değerinin hep aynı olduğunu vurgularken, ''Artı bir değeri yok ama ne zaman oluruz onu bilmiyoruz. Artık her gün başka bir futbol dışı gündemle oyuncuların da konsantre olması kolay değil. Herkes kendi kafasına göre bir şeyler yapıyor, futboldan bir şeyler almaya çalışıyor. Vermeyi düşünen çok az. Her gün yeni bir gündemle uyanıyoruz. Oyucuların bu kadar işin arasında çıkıp oynamaları bile mucize bence. Tarifi imkansız, daha önce görülmesi mümkün olmayan bir kategori oynuyoruz. Bakalım, Allah nasip ederse şimdilik 2 maç kaldı. Bu sizim tahminiz. Sonra 3 maç daha konulup, hatır kupası eklenebilir'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın PFDK'ya sevk edilmesi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Galatasaray'ı PFDK'ye sevk etmesine değinen tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Onun için işlerimizin zor olduğunu söylüyoruz hep. Şu an söylemek istediğimiz tonlarca şey var ama söyleyemiyorum. Söylemek istemiyorum. Federasyonun böyle bir tasarrufu var. 10 aydır niye yoktu- Ceza verebilecek mi- Verecek mi diye sormuyorum. Bu ülke ne zarar gördüyse, 'Desinlerciler'den gördü. Galatasaray Kulübü ve camiasının, hafızalarımız iyi tazeleyin, bundan 1,5-2 ay önce, hiç birleşmediği kadar birleşmesi gerektiğini burada söyledim. Şimdi anladınız mı ne demek istediğimi. Futboldan başka her şeyle uğraşıyoruz. Kazanalım, kaybedelim, oynayalım ama hayır. Hep kavga dövüş içindeyiz. Uzak kalmaya çalışıyoruz ama bize de sirayet etti. Böyle bir söylemden oyuncuların da etkilenmemesi mümkün değil. Okuyorum kulüplerin deklarasyonlarını. Ceza vermeleri gerekir ama veremezler. Bir Galatasaraylı olarak da çok üzgünüm, futbola bu kadar emek vermiş bir insan olarak da. Kazanıp kaybetmekte sorun yok. Ama işin başka boyutuyla ilgilenmekten, sahaya bir türlü inemiyoruz. Bugünkü maçın sonucuyla ilgili söylemiyorum bunu.''

''Galatasaray, şampiyonluğun en güçlü adayıdır''

Bu yılki gibi bir sezonda Galatasaray'ın başına dönmekten pişman olup olmadığı sorusu üzerine Terim, ''Hayır değilim. Trabzonsporla berabere kaldık diye dünyanın sonu değil. Galatasaray takımı bunu telafi edecek güçtedir, şampiyonluğun en güçlü adayıdır ve gerektiği yerde istediğini alacak güce sahiptir. Herkesin beğendiği bir takım ortaya çıktı. Galatasaray'ın ihtiyacı vardı geldim. Burnunuzdan getirdiler mi- derseniz, evet ama burası benim kulübüm ve elimden geleni yapıyorum. Galatasaray'ın duruşunun ne olduğunu da iyi bilirim. Bazılarına da öğreteceğiz'' sözleriyle toplantıyı tamamladı.