"Oyuncuları okşamak lazım"

"Oyuncuları okşamak lazım"
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, "Ligde kalma adına umudunu kaybetmek gibi hiçbir gafletin içerisinde olamayacağız" dedi.

Vural, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, iyi oynadıklarını ancak bir türlü gol bulamadıklarını bunu çözmek için çalımalar yaptıklarını söyledi.

Talihsiz gidişatın dönmesini umut ettiklerini belirten Vural, "Ligde kalma adına umudunu kaybetmek gibi hiçbir gafletin içerisinde olamayacağız. Taraftarlarımız bizi sonuna kadar desteklesinler. Umudumuzu biz terk etmiyoruz siz de terk etmeyin. Ligde kalma şansımız var. Yeter ki maç kazanalım. Bunun içinde destek, moral ve umut aşılamak lazım. Oyuncuları okşamak lazım.  Neticede onlar bu uygulamayı yapıyor. Bizler  ise oyuncuların performansını artırmak için uğraşan insanlarız" diye konuştu.

"Camia olarak hepimizin gayreti bu doğrultuda olursa bu berbat durumun içerisinden çıkmak olası olur" diyen Vural, şöyle devam etti:

"İnşallah bu söylediklerim ciddiye alınır. Çünkü biz kendi içimizde böyle bir bırakmışlık kesinlikle yok. Hele ben kesinlikle bırakmam, sonuna kadar şansımızı kullanmaya çalışırım. Nitekim öyle olacak. Kalan 9 maçımızın 7’sini kazandığımız takdirde hedefimiz olan 21 puan önümüzde duruyor. Bu takımın hala daha 2 maç kaybetme hakkı var. Tabi biz bu hakkımızı öyle bir kullandık ki şimdi olay sıkıştı. Kaybetme hakkının hiç olmadığı bir döneme girdik neredeyse. Bu kolay değil."

"Kimseden çekincemiz yok"
Daha önce duyurduğu Antalya kampının iptal kararını kendisinin mi yoksa yönetimin mi verdiği sorusuna ise Vural, Yönetimin böyle bir hakkı vardır. Netice de bu  bir ekonomidir. Kulübün şu anda ekonomik bir sıkıntısı var. Bizim her talebimiz yerine gelecek diye bir şey yok. O yüzden ben çok anlayışla karşıladım. Bir de milletten kaçıyormuşuz gibi bir şey çıkacaktı. Biz buradayız. Antrenmanımız herkese açık. Kimseden çekincemiz  yok" diye cevap verdi.

"Hataları kasıtlı yapıyorlar diye düşünemiyorum"
Geçen hafta sonu oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi Fırat Aydınus'un performansının sorulmasında da Vural, şu şekilde yanıt verdi:

"Emre ve Emenike'nin maçtan ihraç edilmesi yorumları yapılıyor. Normalde 2 oyuncununda atılması gerekiyor. Aydınus gibi bir hakem arkadaşımızın hangi gerekçeyle 'ben şundan şunu böyle yaptım' demesi lazım. Savunmasız durumda. O yüzden bir şey demek istemiyorum. Çünkü çok inandığım bir insan olduğu için acaba niye böyle yaptı diye hep kafamda soru işareti oluyor tabi. Türkiye'de hakemlere karşı güven sorunu var. Hataları kasıtlı yapıyorlar diye düşünemiyorum. Böyle bir şey yapmaları mümkün değil. Ama  o andaki etkilenmeleri nedir? Niye bu düdükler çalınmıyor? büyük soru işareti. Durup dururken bir şey konuşulmuyor."

Vural konuşmasına şu sözleriyle devam etti:

"Hakem arkadaşlarımızın tarafsız olduğuna inanıyoruz. Ama daha dikkatli olsunlar. Çünkü koskoca camialar onların verdiği kararlarla çok büyük sıkıntılara giriyorlar. Bu kadar adaletsizlik, bu kadar hak yeme kasıtsız da olsa yapılmaması gerekiyor. Eğitimlerinde, çalışmalarında tempolarını arttırmaları lazım. Onların adaletine sığınmış durumundayken adaletsiz davranmalarını düşünmemiz onlar adına hiç iyi bir olay olmaz. Bir hakem arkadaşımızı her hafta bir maç yönetirken görüyorum. Bu işi yapın ama dikkat edin, kendinizi geliştirin. Can yanıyor maalesef. Bizim onlara olan inancımızı boşa çıkarmasınlar. Çünkü artık ligin sonuna geldik."

"Kimse 14 yabancı alıp 11’ini oynatmak gibi bir düşünce içinde değil şu anda"
Gelecek sezon takımların 28 kişilik kadrosunda 14 yabancı oyuncunun olacağının hatırlatılması üzerine ise Vural, "Alttan oyuncu gelmiyor. Uluslararası boyutta Türk futbolunun temsili gerekiyor diye düşünülerek ve kulüplerinde ısrarıyla bu karar çıktı. Antrenör arkadaşlarımla ve kulüp başkanlarına '14 yabancı alacak mısın?' diye soruyorum daha hiçbir tanesi 'alacağız' demedi. Kimse 14 yabancı alıp 11’ini oynatmak gibi bir düşünce içinde değil şu anda. Şu anda oyuncular çok tedirgin durumda. Çünkü o kadar çok alternatif çıkacak ki ortaya belki de Türk futbolcusu sayısı ligde müsaade edildiği kadar fazla olmayacak. Performans çok önemli olacak" ifadelerini kullandı.

" Gelecek Türk futbolu için çok korkunç, kabus gibi"
Türk ve yabancı oyuncu ayrımını bu kadar şiddetle yapılması halinde futbolun bitişi anlamına geleceğini ve hiçbir takımın idare edilemeyeceğini aktaran Vural, şunları kaydetti:

"14 yabancı oyuncunun olduğu yerde 14 farklı dil konuşulmak zorundaysa bu kadar tercüman mı var? Yabancı oyuncularla diyalog kuracak bu kadar antrenör Türkiye’de kaç tane var. Gelecek Türk futbolu için çok korkunç, kabus gibi. Hiç iyi bir gelişim değil bu. Biz Avrupa ile kendimizi kıyaslayamayız. Avrupa’da her antrenör kendi dilinin yanında İngilizce bilir. Bizim burada öyle bir imkan yok. Eğitilmiş adam yetiştiremiyor. Hepsinin eğitimine bakın yüksek okul mezunu futbolcu bulamazsınız. Türk kulüplerinin tek bir amacı var o da para. Kulüpler Birliği'de aynı, hiç futbol gelişimi adına bir çalışmalarını duymadık. Alt yapılara önem verilmiyor. Hep para, para, para. O yüzden gelecek hiç hoş değil. Allah sonumuzu hayır etsin. Bizim futbolu organize edecek, proje üretecek arkadaşlarımızın ben kim olduğunu merak ediyorum. Çünkü onların isimlerini çıkarmak lazım. Tarihe malolacaklar. Bu futbolun batışının hepsi sebebi olacak."