Osmanlıspor'da Süper Lig heyecanı

Osmanlıspor'da Süper Lig heyecanı
PTT 1. Lig'de en yakın rakibi Adana Demirspor'un 4 puan önünde 2. sırada bulunan Osmanlıspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselme yolunda son iki haftaya büyük avantajla giriyor.

Geçen hafta ikincilik için önem taşıyan maçta Adana Demirspor'u Muhammet Reis ve Galip Güzel'in golleriyle 2-0 yenen Osmanlıspor, en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 4'e çıkardı.

Şampiyonluğunu ilan eden Kayserispor'un 6 puan gerisinde 2'nci sırada yer alan Osmanlıspor, son iki haftada alacağı bir galibiyetle yeniden Süper Lig biletinin sahibi olacak.

Antalya'da Süper Lig turu atabilir

Başkent temsilcisi, PTT 1. Lig'in 33. haftasında, 17 Mayıs Pazar günü 55 puanla 4. sırada bulunan Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Osmanlıspor, Antalyaspor'u yenmesi durumunda, 3'üncü sıradaki Adana Demirspor'un alacağı sonucu beklemeden Süper Lig turu atacak.

Kümede kalma mücadelesi veren Bucaspor'a konuk olacak Adana Demirspor'un, mağlup olması ya da berabere kalması halinde ise Osmanlıspor'a Antalyaspor deplasmanında bir puan yetecek.

TFF tarafından düşürülmüştü

Osmanlıspor, yakaladığı avantajı değerlendirse, 5 sezon sonra tekrar Süper Lig'de mücadele edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2009-2010 sezonunda Ankaraspor ismiyle mücadele eden Osmanlıspor'u, "Ankaragücü ile arasında sportif rekabeti engelleyici bağ bulunduğu" gerekçesiyle bir alt lige düşürmüştü.

2014-2015 sezonu öncesi Osmanlıspor ismini alan başkent ekibi, 2013-2014 sezonunda PTT 1. Lig'e katılarak üç sezon aradan sonra profesyonel liglere geri dönmüştü.