Ordu mali darboğazda

Ordu mali darboğazda
Spor Toto Süper Lig'den PTT 1. Lig'e düştükten sonra ekonomik sorunlar yaşayan Orduspor Kulübü'nde tesisleri ısıtacak kömür ve futbolcuların sağlığı için kullanılacak ilaçların alımında maddi sıkıntı yaşandığı bildirildi.

Orduspor Sportif Direktörü Muhammet Dilaver, Durugöl Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kulüp olarak başta kömür, ilaç ve suya ihtiyacımız var. Orduspor bunları para vererek alıyor" dedi.

Kulübün bazı temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşadıklarını belirten Dilaver, "Orduspor Kulübünün ekonomik olarak bazı sorunlar yaşadığı ortada. Bunu kimse inkar edemez" diye konuştu.

Ordu'daki eczanelerden ilaç, su fabrikalarından su ve kömürcülerden de kömür desteği beklediklerini vurgulayan Dilaver, şunları kaydetti:

"Ordu'da yaklaşık 200 eczanenin olduğunu düşünüyoruz. Bu eczaneler birer ilaç verseler ilaç sorunumuz kalmıyor. Biz kulüp olarak ilaca bile para veriyoruz. Kömüre para veriyoruz. Sürekli iş adamlarını arıyoruz. Ordu'da kulübün ısınması için yok mu bir kamyon kömür getirecek insan? Böyle bir kampanya başlatıp kimse mi buna öncelik edemez? Bir kamyon kömür yaklaşık 7-8 bin lira para yapar. Kulübün ısınması için kömürü zaman zaman belediye ve valilik gönderiyor. Arada başkan gönderiyor, yönetim kurulundaki bazı arkadaşlar yardımcı oluyor ama baktığımızda hep toplamayla bu sorunumuzu aşıyoruz."

Dilaver, "Kulüp olarak suya bile para veriyoruz. Ordu'da 2-3 su fabrikası var. Bir kamyon su gönderseler bu da 5 bin lira yapar. Göndersinler ne olacak ama maalesef bunlar yaşanıyor. Tabloya üzülmemek elde değil. Bu takım Ordu'nun her yerde reklamını yapıyor. Ben Ordu halkının güzel şeylere layık olduğunu düşünüyorum. Biz istiyoruz ki taraftar Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı burada izlesin. Bizim tek amacımız bu" ifadelerini kullandı.

Muhammet Dilaver, kulüp başkanı Nedim Türkmen'in dağıttığı primlerle kulübün futbolcuya ciddi anlamda borcu olmadığını sözlerine ekledi.