Ordu kaçan galibiyete yanıyor

Ordu kaçan galibiyete yanıyor
PTT 1. Lig'de Samsunspor ile sahasında golsüz berabere kalan Orduspor, bu maçtan galibiyetle ayrılamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Teknik direktör Erkan Sözeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maçın genelinde üstün oynayan ve pozisyona giren takımın ağırlıklı olarak Orduspor olduğunu belirterek, "Böyle bir maçtan galibiyetle ayrılamadığımız için üzgünüz" dedi.

Süper Lig yolunda önemli bir fırsatı kaçırdıklarını ancak ikinci sıradaki yerlerini korumanın önemli olduğunu ifade eden Sözeri, "Maçta verilmeyen penaltımız var. Bu penaltı verilmiş olsaydı bugün başka şeyler söyleyecektik. Kritik maçların oynandığı böyle haftalarda hakemlerin biraz daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Tribünlerin tamamını dolduran Orduspor taraftarlarına teşekkür eden Sözeri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle son haftalarda zorluk derecesi yüksek maçlar oluyor. Bunlardan biri de Samsunspor ile oynadığımız maçtı. Konumlarına göre rakiplerimizin kimi küme düşme pozisyonunda kimi play-off'a girme pozisyonunda kimi de ilk ikiden Süper Lig'e çıkma pozisyonunda. Dolayısıyla böyle maçların zorluk dereceleri yüksek. Biz de bu tür maçlardan çıkardığımız 1 puanın önemli olduğunu düşünüyoruz."

Samsunspor maçında pozisyona giren takımın Orduspor olduğunu savunan Sözeri, "Oyun üstünlüğü olan takım da Orduspor'du. Dolayısıyla böyle bir maçtan galibiyetle ayrılamadığımız için üzgünüz. Artık ipler tamamen elimizde. Daha önceki haftalarda rakiplerimizin alacağı sonuçlara bağlı olarak Süper Lig konumumuz belli olacaktı. Artık kendi alacağımız sonuçlara bağlı olarak Süper Lig konumumuz belli olacak. Biz kalan 3 maçımızı kazandığımızda Süper Lig'e çıkan taraf olacağız. Bu nedenle bu tabloyu oldukça önemsiyoruz."

- "3'te 3 yapacak gücümüz var"

Kalan 3 maçın hepsine talip olduklarını vurgulayan Sözeri, şunları kaydetti:

"Artık birbirinden değerli 3 final maçımız var. Önce Bucaspor ile karşılaşacağız. Sonra sahamızda Ankaraspor ile oynayacağız. Sezonu ise Şanlıurfaspor maçıyla tamamlayacağız. Biz Orduspor olarak bu 3 maçı kazanmayı hedefliyoruz. 3'te 3 yapacak gücümüz var. Daha önceki maçlarda bu gücümüzü ortaya koyduk. 4-5 maç galibiyet serisi yakaladığımız haftalar oldu. Bu nedenle kendi göbeğimizi kendimiz kesip Süper Lig'e çıkmayı istiyoruz. Oyuncularımız da aynı düşünceye sahip. Camia olarak hedefe kilitlendik. Süper Lig'den başka bir şey düşünmüyoruz."

Sözeri, Samsunspor ile Orduspor taraftarlarının centilmence maç izlediğini, maç öncesi ve sonrası yaşanan görüntülerin örnek olduğunu sözlerine ekledi.