"Onun transferi 25 gün sürdü"

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'un kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut, çok zorlu sezonun kendilerini beklediğini bildirdi.

Yeni sezon öncesi ikinci etap çalışmalarını Hollanda'da sürdüren takımın kampıyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Tankut, 14 günlük kampın yarısını tamamladıklarını belirtti. Yarın bir hazırlık maçı yapacaklarını belirten Tankut, kamp bitene kadar bir iki hazırlık maçı daha oynamayı planladıklarını kaydetti.

Kampın iyi geçtiğini vurgulayan Tankut, şu ifadeleri kullandı:

"Dünkü hazırlık maçında Traore'nin hafif bir sakatlığı oldu, ondan iki gün önceki antrenmanda da Kokalovic'in hafif bir sakatlığı oldu. Kokalovic koşu yapıyor, Traore de bugün dinleniyor yarın koşuya başlayacak. Onun dışında takımımız gayet uyumlu bir çalışma süreci geçiriyor. Hocamız çok disiplinli ve futbolcularla diyalog noktasında antrenmanlar devam ediyor. Ortam çok müsait, kamp açısından bakarsak da kamp yaptığımız yerin iki antrenman sahası var, takım olarak tek biz varız. Önümüzdeki 7 günde inşallah aynı şekilde devam ederek kazasız belasız bir kamp sürecini bitirmiş oluruz."

"Yatabare'nin transferi 25 gün sürdü"
Mustapha Yatabare ile sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Tankut, şunları kaydetti:

"Yatabare de kapma gelecek. Birkaç transferimiz daha olacak. Bir de Alexe'nin sakatlanmasından dolayı bir açık daha oluştu. Bu nedenle, sağ ve solda oynayabilen, aynı zamanda santrfor da oynayabilecek bir futbolcu için çalışma yapıyoruz. O çalışmamız bittiğinde birkaç gün içerisinde onlar da yavaş yavaş netleşecek. Kolay olmuyor, transfer zor geçiyor. Yatabare'nin transferi tam 25 gün sürdü. Bir takım yapmak kolay değil, çok zorlu bir Süper Lig bizi bekliyor."

Başkan Tankut, ligde 11-12 ekibin kökleşmiş olduğunu, o takımlar arasına girmeleri gerektiğini vurgulayarak, ilk maçlarının Galatasaray'la olduğunu ve bunu lehlerine çevirmeye çalışacaklarını belirtti.

Geçen sezon taraftarları dikkatli olmaları konusunda uyardıklarını ancak 4 maç ceza aldıklarını ve yeni sezonda 3 maçı seyircisiz oynayacaklarını aktaran Tankut, şu ifadeleri kullandı:

"Yedinci maçımızda ancak buluşacağız taraftarımızla. Bizim için bir handikap olacak ama taraftarlarımız da bu olaylardan bir ders çıkartırlar, ondan sonra takımı yalnız bırakma yerine daha akıllı ve bilinçli hareket ederek takımlarına destek olurlar diye düşünüyorum. Ben 17 maçın 17'sini de zorlu görüyorum. Kolay hiçbir maç yok. 17 maçta önemli, 17 maçta bizim puanlarımızı toplayarak ikinci yarıya avantajlı biçimde başlamak istiyoruz."

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
Beşiktaş transfer
Fenerbahçe transfer
Galatasaray transfer
Trabzonspor transfer