Onun hayatı film senaryosu!

Video yükleniyor...

İngilizlerin futbolu oynamaktan daha iyi yaptıkları bir şey varsa o da oyuna hikayeler katmaktır. Ve son yılların en güzel futbol hikayelerinden biri Rickie Lambert’tir.

1982'de Liverpool'da doğan Rickie Lambert, sıkı bir Liverpool taraftarıydı. Futbolcu olmak en büyük hayaliydi ve gideceği ilk kapı Liverpool oldu. 10 yaşında kırmızı formayı üzerine geçirmiş, Anfield'da coşkulu taraftarların önüne çıkacağı günün hayalini kuruyordu. Ancak 15'ine geldiğinde, altyapı hocaları Lambert'e kötü haberi verdiler; onun Liverpool'da bir geleceği olmayacaktı.

Liverpool'dan kapı dışarı edilen Rickie Lambert'in hayatta sahip olduğu iki şey vardı; hayalleri ve cesareti... Vazgeçmeye ise hiç niyeti yoktu.

Premier Lig'in 5 kademe altındaki 3. lig takımlarından Macclesfield’da forma buldu. Antrenmana gidebilmek için pancar fabrikasında yarı zamanlı çalıştı. 2. Ligde Bristol Rovers forması giyerken Southampton’la anlaştı. Basamakları teker teker tırmandı, 3 sezonda 3 lig yükselerek takımını sırtında Premier Lig'e taşıdı. Çocukluk hayali gerçekleşmek üzereydi...
 
Rickie Lambert, Anfield’da rakip takım futbolcusu olarak sahaya çıktı. Kendi evinde Liverpool’a karşı gol dahi buldu… Ve sevinmemesi için bir sebebi yoktu!

Rickie Lambert’in bir başka hayali ise milli formayı giyebilmekti, ancak ortaya koyduğu muhteşem performansa rağmen İngiltere Milli Takımı'na çağrılmıyordu. 2013 Nisanında Rickie Lambert Yeni Zelanda milli takımını tercih ettiğini açıkladı. Ancak tarih 1 Nisan 2013'tü... Yeni Zelanda haberi ise şaka...
 
2013'ün Ağustos ayında, 31 yaşındaki Rickie Lambert İngiltere milli takımına davet edildi. Ve milli forma ile çıktığı ilk maçta, İskoçya'ya karşı ilk golünü kaydetti. Maçtan sonra kendisine uzatılan mikrofonlara; "Boğazım yırtılırcasına bağırmak istedim" diyordu.

32 yaşına gelen Rickie Lambert’in gerçekleşmeyen tek bir hayali vardı; Liverpool soyunma odası… 15 yaşında avuçlarında hayal kırıklığı ile ayrıldığı Liverpool’a, 17 yıl sonra tek bir kalem darbesi ile geri döndü. Yıllar boyu taraftarı olarak söylediği “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” marşını tribünlerden dinlemeye, Anfield’a, bu kez formasıyla geri dönüyor.

Premier Lig’de oynayabilmek için 5 lig tırmandı… İngiltere milli takımı formasıyla 2014 Dünya Kupasına gidiyor… Ve o artık bir Liverpool futbolcusu.

Onun adı Rickie Lambert. O, hayalleri gerçekleştirme uzmanı...