Onun da ilham veren bir hikayesi var

Video yükleniyor...

Chelsea, yıldızlarla dolu kadrosu, karizmatik teknik direktörü ve yönetimsel başarıları kadar bir kadına verdiği rolle de kendinden bahsettiriyor.
Maçlarda, mavi formalı futbolcular sakatlandığında sahaya giren, Chelsea’nin takım doktoru Eva Carneiro, 4 yıldır sürdürdüğü bu görevi, henüz çok genç yaşlarda hedeflemişti.

İspanyol bir baba ve İngiliz bir annenin kızı olarak Cebelitarık’ta doğan Eva Carneiro, önce tıp eğitimi alıp doktor oldu, ardından İngiltere ve Avustralya’da sporcu sağlığı ve spor doktorluğu üzerine yüksek öğrenim gördü. Uzun süre hastaneler doktor olarak görev yaptıktan sonra 2009 yılında Chelsea’nin sağlık ekibine dahil oldu ve 2 yıl reserv takımın doktoru olarak çalıştı. Kendini işine adayışı ve futbolcularla kurduğu muhteşem iletişim sayesinde 2011’de A takım doktorluğuna getirildi.

Eva Carneiro’ya Arap ülkelerinden, Avrupa ve Latin Amerika’dan pek çok genç kadın ulaşıp, kendilerinin de benzer bir kariyer yapmak istediklerini, onlara yol göstermesini rica eden elektornik postalar gönderiyorlar. Eva’nın onlara verdiği ilk cevap; “ben bu işi hedeflerken futbol dünyasında kadın doktor yoktu” oluyor. Hayal ettikleri kariyeri erkek işi olarak değil, bir profesyonel meslek olarak görüp, kadın olmanın avantaj ya da dezavantaj sağlayabileceği ihtimalini kafalarından atarak başlamalarını söylüyor.
Çünkü futbolun her alanında başarının sırrı aynı, takım oyununu yaratabilmek.