Onların en büyük engeli biziz!

Video yükleniyor...

Bu hafta çok özel bir futbol tutkunu dostumuzla birlikte maça gitmek için Eskişehir’deyiz.

Sıkı bir Eskişehirspor taraftarı olan Burak Sakçı, cam kemik hastalığı ile doğmuş, kemikleri cam kadar hassas… Bugün 23 yaşında ve tedavi sayesinde küçük adımlar atabiliyor, çok yakında da yürümeye başlayacak.

Burak Sakçı’nın yürüme engeli takımının yanında olmasını asla engelleyemiyor.

Burak gibi tekerlekli sandalyeli taraftarların normal tribünlere giriş ve çıkışı oldukça zor çünkü statlarımız engellerle dolu…

Maç saati gelince stada doğru yola çıkıyoruz. Burak’ın tribünlere girebilmesi için yardıma ihtiyacı var ama bu konuda bir sıkıntısı olmayacak. Kapıda karşılaştığı tüm Eskişehirsporlu dostları ona yardım etmek için sormadan gönüllüler… Birkaç yardım eli, onu tribün atmosferine taşımaya yetiyor.

Burak Sakçı’nın Eskişehir Atatürk Stadı’nda tribünlerde yer almak için verdiği mücadele, aslında sadece bir örnek…

Kimi duyu eksikliği, kimi ise hareket kabiliyetinin sınırları nedeniyle engelliler… Ancak unutmamalıyız bu eksikliklerin hiçbiri hayata engel değil. Onların en büyük engeli biziz!

Burak Sakçı, şanslı bir taraftar ancak kendi şansını kendisi yaratmış. Engelliler tribününde yaşadığı yalnız duygusuna karşı mücadele etmiş, dostlar edinmiş, kendisine stadın coşkusu içerisinde yer açmış. Burak’ın Nefer tribünde seyrettiği her maç, bir engelli taraftarın hayatın içerisinde yer alabilmek için verdiği savaşın zaferi…