"Onlar için daha ne yapabilirim ki..."

"Onlar için daha ne yapabilirim ki..."
Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Türkiye Basketbol Ligi'nde Rönesans TED Ankara Kolejliler'i ikinci yarıdaki performanslarıyla mağlup ettiklerini söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, önemli bir maç temposundan geçtiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Tek sorunumuz 40 dakika boyunca aynı oyunu oynayamıyoruz. Konsantrasyon açısından bu da her şeyi zorlaştırıyor. Bugün de aynı şey oldu. İlk yarıda çok fazla hücum ribaundu verdik. İkinci yarı hatalarımızı düzeltip maçı kazandık. Bazen, oyuncunun atış hakkı vardır. Kendilerine güvenerek bunları yapmaları gerekiyor. Demek ki daha fazla salonda vakit geçirmeleri lazım. İkinci yarı savunma açısından daha iyiydi ve hücumda alan savunmasını çözerek kazanmayı başardık."

Takımdaki iki genç oyuncu Kenan Sipahi ve Berk Uğurlu hakkında da konuşan Sırp başantrenör, şunları kaydetti:

"Kenan ne zaman sahada olsa her şekilde takıma katkıda bulunmaya çalışıyor. Savunma açısından oyunu çok iyi çözüyor ve bütün oyunculara yardımcı oluyor. Bu seviyelerde oynanan basketbolda daha fazla kendilerine güvenerek şut atması lazım. Bir yere kadar tabii ki takıma katkı veriyorsunuz ama daha iyi oyuncu olmak için bir adım ileri atmanız gerekiyor. Aynı şey Berk için de geçerli. Berk de çok akıllı, hızlı bir oyuncu ama şut sorunu var. Her şey onlara bağlı. İlk yarıda zamanı paylaştırdım onlara. Antrenör olarak daha ne yapabilirim ben onlar için? Başka yapılabilecek bir şey var mı? Yarın sabah izin veriyorum ama onların izin kullanmayıp gelip burada çalışması gerekiyor. Onların gelişmesi için bunları söylüyorum."

Başarılı başantrenör, THY Avrupa Ligi'nde oynayacakları Panathinaikos maçına taraftarları davet ederek sözlerini tamamladı.

Sarı-lacivertlilerin genç oyuncusu Berk Uğurlu ise ikinci yarı iyi oynadıklarını belirterek, kendi performansıyla ilgili "Son iki maçtır kadrodayım. Koça teşekkür ediyorum. Kendimize güveniniz gelince en iyi şekilde şut atacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Rönesans TED Ankara Kolejliler cephesi
Rönesans TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Burak Gören, maçın genelinde iyi oynadıklarını aktararak, "Maç genelinde planladığımız savunmayı yaptık. 2-3 dakikalık konsantrasyon kaybı dışında maç dengeliydi. Çok iyi defans yaptık. Hücumda boş şutlar bulmamıza rağmen kendi düzenimiz içerisinde kötü yüzdeyle şut attık ve bu da maçı kaybetmemize neden oldu" ifadelerini kullandı.

Başkent temsilcisin oyuncusu Berent Kavaklıoğlu ise ilk yarı takım olarak iyi savunma yaptıklarını ancak Fenerbahçe Ülker'in tecrübesiyle ikinci yarıda maçı kazandığını kaydetti.