Ömer Toprak suskunluğunu bozdu

Ömer Toprak suskunluğunu bozdu
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in A Milli Takım'a davet etmesine rağmen kampa katılmayan Bayer Leverkusenli oyuncu Ömer Toprak, Hollanda'ya karşı oynamak istemesine rağmen mevcut koşullar nedeniyle kampa katılmadığını belirtti.

Alman basınından Süddeutsche gazetesine konuşan Ömer Toprak, Gökhan Töre ile arasında yaşanan olayı, son kampa katılmama sebebini ve A Milli Takım'ı seçme sürecini anlattı.

Milli takım konusunda son yaşanan gelişmelerden memnun olmadığını ve Almanya'daki kampa katılmama kararını düşünerek verdiğini belirten Ömer, "Tabii ki ben de Amsterdam'da sahada olmak isterdim. Ancak bu koşullar altında Türkiye adına oynamam mümkün değil" dedi.

Gökhan Töre ile arasında otelde yaşanan olayın çıkış nedeni hakkında konuşmayan Bayer Leverkusenli defans oyuncusu Ömer, olayın aniden büyüdüğünü ve korktuğunu ifade etti.

Ömer Toprak, sorunu takım içinde çözmek ve Türk futboluna zarar vermemek adına yargıya taşımadığını belirterek, konu hakkında Hakan Çalhanoğlu ile Fatih Terim ile görüştüğünü ve Gökhan Töre ile aynı takımda oynamak istemediklerini aktardıklarını söyledi.

Yaşananların ardından Gökhan'ın kendisinden özür dilediğini kaydeden 25 yaşındaki Ömer, "Böyle bir mesele tek seferlik küçük bir özürle çözüme ulaşmaz. Töre kariyerimle ve hayatımla oynadı" diye konuştu.

"Oyuncuyum, talepte bulunamam"
Terim'in, Bayer Leverkusen ile Atletico Madrid arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Leverkusen'e yaptığı ziyarette bu konunun gündeme gelmediğine değinen Ömer, "Ben oyuncuyum ve talepler getiremem. Ancak bu konunun konuşulmasını tabii ki isterdim" değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'daki hazırlık kampında Hakan Çalhanoğlu ile Gökhan Töre'nin ısınma hareketlerini yan yana yapmalarını da değerlendiren Ömer, "Bu, Hakan'ın kararı. Benimki de benim. Bayer Leverkusen yönetimi, Hakan Çalhanoğlu ve benim aldığım kararı da destekliyor" ifadelerini kullandı.

"Sahaya çıktığında tüm takım arkadaşlarımın güvenine ihtiyacım var. Bu olmazsa bir anlamı yok" diyen Ömer Toprak, milli takımdan Nuri Şahin ve Olcay Şahan ile görüşmeye devam ettiğini de belirtti.

"En derinimde kendimi Türk olarak hissediyorum"

Almanya 19 Yaş Altı Takımı ile 2008'de Avrupa şampiyonluğu yaşadığını hatırlatan Ömer, aynı yıl 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya ile Türkiye arasında oynanan maçta ise Türkiye için heyecan duyduğunu söyledi.

Ay-yıldızlı formayı 2011 yılında giymeye başlayan Ömer Toprak, son yaşananların ardından kararından pişmanlık duyup duymadığına ilişkin, "DFB (Almanya Futbol Federasyonu) adına oynama şansım az olmamasına rağmen bilinçli bir kararla Türkiye'yi seçtim. Bugün de düşündüklerim, o dönemle aynı. En derinimde kendimi Türk olarak hissediyorum" ifadelerini kullandı.