Ödülleri Real topladı, tartışma başladı

Ödülleri Real topladı, tartışma başladı
Real Madrid'in, İspanya Profesyonel Futbol Ligi'nin tarafından verilen 2013-2014 sezonu ödüllerinde, şampiyon Atletico Madrid'den daha fazla ödül alması tartışmaya neden oldu.

İspanya'nın 1. ve 2. futbol liginde mücadele eden kulüplerin bağlı olduğu LFP, 2013-2014 sezonunun "en iyi"lerini düzenlenen galada ödüllendirdi.

Geçen sezonun şampiyonu Atletico Madrid'den sadece Diego Simeone, "en iyi teknik direktör" ödülünü alırken, ligi 3. bitiren Real Madrid'in 5 ödül birden toplaması dikkati çekti. Cristiano Ronaldo, "en iyi futbolcu", "en iyi forvet oyuncusu" ve "en iyi gol", Sergio Ramos "en iyi defans oyuncusu", Luka Modric de "en iyi orta saha oyuncusu" ödüllerinin sahibi oldu.

Gecenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo, "Real Madrid'in Atletico'dan daha fazla ödül alması beni şaşırttı ama bir juri var ve kararlarına saygı gösteriyoruz" değerlendirmesini yaptı. Gecenin yıldızı Ronaldo ise "Real Madrid'in Atletico'dan daha fazla ödül alması beni şaşırtmadı. Onları iyi bir sezon geçirdikleri için kutluyorum. Beni şaşırtan bana en iyi gol ödülünü vermeleri oldu ama gerçekten güzel goldü. Aynı törende 3 ödül birden almak gerçekten nadir bir şey" dedi.

Atletico Madrid'de "en iyi defans oyuncusu" ödülünün adayları Filipe Luis ve Miranda, "en iyi kaleci" adayı Thibaut Courtois, "en iyi orta saha oyuncusu" adayı Gabi, "en iyi hücuma dönük orta saha oyuncusu" adayı Koke, "en iyi forvet oyuncusu" adayı Diego Costa ve "delecek vadeden futbolcu" adayı Saul, elleri boş döndü.

- Ronaldo'dan Xavi'ye yanıt

İspanya ligindeki bir diğer tartışma konusu ise El Clasico'nun ardından Barcelonalı futbolcu Xavi'nin "Real Madrid kontrataklarla kazanıyor" sözü oldu. Ronaldo, bu yorumun hatırlatılması üzerine "O da bir görüş. Barcelona karşısında iyi oynadık ve puan sıralamasında çok yaklaştık. Maçı izleyenlerin açık bir görüşü olacaktır. Amaç Barcelona'ya karşı kazanmaktı fakat unutmamalı ki bu sadece bir 3 puan. Önemli olan takım" değerlendirmesinde bulundu.

Atletico Madridli iki futbolcu Filipe Luis ve Miranda'yı geride bırakarak "en iyi defans oyuncusu" seçilen Sergio Ramos da "Futbolda 20 bin farklı görüş var ve hepsine saygı göstermek lazım ancak futboldan anlayan biliyor ki Real Madrid olağanüstü oynuyor. Diğer yandan çok güzel bir hafta geçirdiğimiz de bir gerçek. Puan kazanmak çok önemli fakat sadece 3 puan aldık. Henüz lideri geçemedik" diye konuştu.