'O' yıllar sonra bile konuşulacak!

Video yükleniyor...

Avrupa’nın, şampiyonu belli olmayan son liginin mutlu sonu belli oldu. Spor Toto Süper Lig, 33. haftasında Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesiyle, son yılların en kıran kırana geçen mücadelesinde kupa sarı-kırmızılılara gitti.

Beşiktaş derbisine muhteşem bir koreografi ve tıklım tıklım dolu bir TT Arena’da ev sahipliği yapan Galatasaraylılara eski dostlar Mondragon ve Arda Turan da eklenmişti.
Son haftaya puan puana girmek için Fenerbahçe’nin Başakşehir karşısında pazartesi akşamı oynayacağı maç için ekran başına geçen Galatasaraylılar, 2-2’lik beraberlikle sonuçlanan maçın ardından sokaklara döküldü.

Nereden bakarsanız bakın, Spor Toto Süper Lig Avrupa’nın en muhteşem sezon finaline ev sahipliği yaparken bizleri de heyecan kasırgasının hiç bitmediği bir maraton izlettirdi.
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…

Avrupa liglerinin şampiyonları belli olurken, hemen her ülkeden en üst düzeye yükselenlerin başarı hikayeleri de Tutkumuz Futbol’un penceresine yansıdı.
İngiltere’de Bournemouth, İtalya’da ise Carpi’nin tarihi başarılarını ekranlara taşımıştık. Bu kez de Almanya’da benzer bir hikaye bizi karşıladı. 140.000 nüfuslu Darmstadt şehrinin küçük takımı, önümüzdeki sezon Bundesliga’da boy gösterecek olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyor.

2014-2015 sezonunun sonunda ülkelerinin küçük ve mütevazi takımlarının yükselişlerini izledik. Önümüzdeki sezon onların tutunma mücadeleleri futbolumuza apayrı bir tat katacak.
Onlar en üst çizgide tutunabilecekler mi? Kendilerine örnek alacakları bir adam var ve yalnızca bu takımlara değil, hepimize büyük bir ders verdi. Onun hikayesi, sezonun değil, son yılların en harika olayı…

Eylül 2014’te konan teşhis sonrası tedavisine devam edebilmek için futbola ara veren Gutierrez’in iyileşmesinin ardından çıktığı ilk maçın tanıklığını etmiştik. Mart 2015’te Jonas Gutierrez’in 4 Mart 2015’te Manchester United maçında Newcastle forması ile sahaya çıkışı sırasında tüm dünya ayağa kalkıp bu mücadelesi adamı ayakta alkışlamıştı.
Zor bir sezon geçiren Newcastle United, İngiltere Premier Lig’in son haftasına küme düşme hattında girdi. Bu bir ölüm-kalım maçıydı. Ve Newcastle forması giyen bir adam, bu mecazi benzetmenin birebir gerçek halini yaşamıştı, kazanmıştı. Sahaya çıktı, golünü attı ve Newcastle United’a, İngiltere’ye ve hepimize adeta şöyle seslendi: Pes etmek yok!
2014-2015 sezonuna tüm Avrupa’da hikayeler damgasını vurdu… 2014-2015 futbolda vazgeçmeyenlerin hayallerinin peşinden koşanların sezonu oldu.