"O toprakların ruhuna uygun bir hareket değil"

"O toprakların ruhuna uygun bir hareket değil"
Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Trabzon'daki Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıya ilişkin, "O toprakların insanıyız, bu o toprakların ruhuna uygun hareket değil. Orada başka şeylerin olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Tekke, yaptığı açıklamada, saldırıdan üzüntü duyduklarını belirterek, "Bu sporla alakalı bir şey değil, insani bir durum. İnsanı, bütün dünyayı ilgilendiren bir durum. Çünkü hayattan önemli hiçbir yok. Adli boyutu büyük ihtimalle belirlenmiş durumda" diye konuştu.

Olayın sporla alakası olmadığını, sonuna kadar araştırılması gerektiğini vujrgulayan Tekke, şöyle devam etti:

"Burada insanların verdikleri demeçlerin nerelere gidebileceğini, çok hızlı hareket ediyoruz, konuşurken de çok acele ediyoruz dolayısıyla beklemek lazım. O toprakların insanıyız, bu o toprakların ruhuna uygun hareket değil. Orada başka şeylerin olabileceğini düşünüyorum. Önce Fenerbahçe camiasına, bütün herkese ve hepimize geçmiş olsun. Çünkü gerçekten çok ciddi bir şey. Çünkü ortada insan hayatı var. Hiçbir şey ne kupası ne futbolu ve hiçbir şey insan hayatından önemli değil."

Spor Toto Süper Lig'de 4 Nisan Cumartesi günü oynanan ve Fenerbahçe'nin 5-1 galip geldiği Çaykur Rizespor maçının ardından sarı-lacivertli kafileyi taşıyan Ufuk Kıran yönetimindeki 53 DE 618 plakalı otobüse, Karadeniz Sahil Yolu Sürmene mevkisinde silahla ateş açılmış, saldırıda otobüs şoförü Kıran yaralanmıştı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında iki şüpheli gözaltına alınmıştı.

Erciyesspor gelecekten umutlu

Kayseri temsilcisi, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Eskişehirspor ile sahasında yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Hacı Boydak Tesisleri'ndeki antrenman, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde gerçekleştirildi. İdman, ısınma hareketleri ve koşunun ardından yarı alanda top çalışmasıyla devam etti. Antrenmanda hafif sakatlıkları bulunan Barış Memiş, Mehmet Akgün ve Cenk Ahmet Alkılıç takımdan ayrı koştu.

İdmandan önce açıklamalarda bulunan teknik direktör Tekke, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıdan dolayı ligin 1 hafta ertelenmesinin kendileri için iyi olduğunu söyledi.

Bu süreyi sakatlıkların düzelmesi ve takımı tanıma açısından iyi kullanacaklarını belirten Tekke, şöyle devam etti:

"Önümüzde yaklaşık 10 günlük bir süre var, çok önemli bir maça çıkacağız. Belki de takımımızın tutunmak için karar vereceği bir maç. Ligin bize göre en önemli maçı. Kazanmamız gereken bir maç. Sakatlarımız iyileşiyor. Bursaspor maçında çok eksiğimiz vardı. Onların gelmesiyle bir bütünlük sağladık gibi görünüyor. Dolayısıyla 1 haftalık erteleme bize çok olumlu yansıyacak. Çok iyi çalışıyoruz, bu takım çok sabretti. İnşallah bunun bir çıkışı olacak, inanıyoruz o yüzden buradayız."

Eskişehirspor maçının kazanarak, kümede kalma adına önemli bir adım atmak için yoğun şekilde çalıştıklarını vurgulayan Tekke, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tam istediğimiz seviyede değiliz ama en azından seçeneklerimiz çoğaldı. Ancak ne olursa olsun bu saatten sonra önemi değil. Bütün camia sabretti bunun reaksiyon olarak bir dönüşü olması lazım. İyi bir galibiyete ihtiyacımız var, hem moral motivasyon için hem de kendimize gelmemiz için. Eskişehirspor maçı da bunların başında geliyor. Eskişehirspor maçı kesinlikle alınması gereken bir karşılaşma. Herkes bunun bilincinde zaten. Çalışmalarımızı sahaya yansıtmamız lazım. Sahada reaksiyon göstermek lazım. O coşkuyu sahada göstermek gerek. Beklentimiz de o yönde."

Kayseri Erciyesspor, Eskişehirspor maçı hazırlıklarına yarın devam edecek.