"O pozisyon aleyhimize penaltıydı ama..."

"O pozisyon aleyhimize penaltıydı ama..."
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligin güçlü takımlarından birine karşı aldıkları 1 puanın kötü olmadığını belirtti.

Bu maçtan önce Medipol Başakşehir'in ligin gizli lideri konumunda olduğunu hatırlatan Kocaman, "Avrupa Ligi mücadelemizin de sürdüğü dalgalı seyirde buradan puanla ayrılmak bize direnç katacaktır. Beraberliğin kötü bir sonuç olduğunu düşünmüyorum." diye konuştu.

İlk yarıda, her şeyin istedikleri gibi gittiğini vurgulayan Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci yarının başında rakibimizin daha saldırgan olmasını bekliyorduk, aynen de öyle oldu. Baskılarının ikinci yarının tamamına yayılması bizim için sıkıntılı oldu. Başakşehir, bizi kendi sahamıza itti. Çok etkili oldu mu tartışılır ama rakibimiz oyunun kontrolünü elinde tuttu. İlk yarıda özellikle hakem Mete Kalkavan kararlarının büyük bölümünde haklıydı ama itirazlardan sonra ikinci yarıda hakem baskıya boyun eğdi, fauller konusunda tutarsız kararlar verdi. Kantarın topuzu, rakibimize doğru kaçtı."

Kocaman, oyuncusu Mehmet Uslu'nun ceza sahası içinde eline çarpan topun ise kendileri aleyhine penaltı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ancak hakemin "devam" kararı verdiğini belirtti.

Eksik oyunculardan çok, daha önce alışık olmadıkları Avrupa Kupası mücadelesinin kendilerini olumsuz etkilediğini kaydeden Kocaman, "Bu takımın tarihinde daha önce böyle bir süreç olmadı. Bunları yaşayarak öğrenmeye çalışan bir takımız, bizi zorlayan bu. Kadroyu bu nedenle farklılaştırmaya çalışıyoruz. Birkaç oyuncuyu, dinç tutmaya çalışıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.