Hiç yaşlanmayan adam!

Video yükleniyor...

Kariyeri boyunca hep oyuna sonradan girip attığı gollerle nöbetçi golcü adıyla anılsa da, onun lakabı Genç Semih, yaşı kaç olursa olsun.Genç Semih.

2008 Avrupa Şampiyonası’nda, mücadeleden asla vazgeçmeyen ayyıldızlı milli takımımızın, pes etmeyi en sevmeyen isimlerinden biri olarak, tarihimizin en unutulmaz anlarında onun ismi yazıldı; Semih Şentürk.
 
Yaşıtlarına oranla üstün bir fiziğe sahip olan Semih’in doğal yeteneği henüz altyapıdayken keşfedilmişti.

Gazete sayfalarının arasında kalmış, nostaljik bir “genç yetenek” haberinde karşılaştık, Semih Şentürk adıyla.
O günlerde, genç, hem de çok genç yaşında, yeteneği ile hocalarını heyecanlandırması, bakın 1999 tarihli gazetelerin spor sayfalarında nasıl kelimelere dökülmüş.

“Daha 16 yaşında ve 1.83 boyunda. Fiziğine bakıp, gelecek için umut veren bir basketbolcu sanmayın. Bir santrfor Semih. Genç milli takım teknik direktörü Gündüz Tekin Onay’a göre geleceğin Van Basten’i. Onay’ın İzmir Çamdibispor’da oynarken dikkatini çekmiş Semih. Hemen milli takıma çağrılmış. 12 maçta 12 gol atınca da Türkiye’nin ilgisini üzerinde toplamış.”

Çok kısa sürede yeteneğini kanıtlayıp Fenerbahçe’nin yolunu tutan Semih Şentürk için, o günlerde sarı-lacivertli takımın altyapı hocalarından olan İrfan Saraloğlu, bakın gazeteye genç oyuncusu hakkında neler söylemiş.

“Onun gibisini görmedim. Güçlü fiziği, direkt kaleye giden oyun yapısı, etkili şutları, hava toplarına hakimiyeti var. Ama işlenmemiş elmas gibi. Çok daha iyi olacak”

İrfan Hoca’nın 16 yaşındayken tasvir ettiği Semih Şentürk’ün, işlenip elmas haline gelişini 14 yıl boyunca Süper Lig'de, Avrupa'da, milli takımda izledik. 

Yedek kulübesinden çıkıp sahaya her adım atışıyla taraftarına coşku ve heyecan aşılayan Semih Şentürk, 12 yıl taşıdığı Fenerbahçe formasını 29 yaşında üzerinden çıkarttığında, derisine işlemiş armasını kalbine gömdü ve önce Medical Park Antalyaspor, ardından İstanbul Başakşehirspor’un yolunu tuttu.

Ligin beşinci haftasına attığı üç golle damgasını vuran Semih hepimiz için hala genç Semih..

Formasının rengi artık sarı-lacivert olmasa da, yaşı artık 31 olsa da, o Genç Semih ve ruhundaki futbol coşkusuyla onu hep genç tutacak.