O bir kupa canavarı

O bir kupa canavarı
La Liga'nın bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Barcelona'nın orta saha oyuncusu Xavi Hernandez, kariyerinde kazandığı kupa sayısını 23'e çıkararak "İspanya liginde forma giyen isimler arasında en fazla kupa kazanan oyuncu" unvanını, Paco Gento ile paylaştı.

Barcelona Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, 17 sezondur oynadığı Katalan ekibiyle 23 kupa (3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Süper Kupası, 2 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 8 La Liga, 2 İspanya Kral Kupası ve 6 İspanya Süper Kupası) kazanan Xavi, 1952-1971 yıllarında top koşturan Real Madrid'in unutulmaz ismi Paco Gento'ya ait rekoru egale etti.

İspanya Milli Takımı formasıyla 2010 FIFA Dünya Kupası, 2008 ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda zafere ulaşan Xavi, Barcelona'nın 30 Mayıs'ta oynayacağı İspanya Kral Kupası finali ya da 6 Haziran'daki UEFA Şampiyonlar Ligi finalini kazanması halinde unvanı tek başına ele geçirecek.

Sezon sonunda Katar'ın El Sadd kulübüne gitmesi beklenen İspanyol futbolcu, 763 karşılaşmayla "Barcelona formasıyla en fazla maça çıkan oyuncu" ve "UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 150 maça çıkan ilk oyuncu" unvanlarını da elinde bulunduruyor.

Barcelona, Xavi'nin bu sezon 18'i ilk 11'de sahaya çıktığı 30 maçta, 25 galibiyet ve 3 yenilgi elde etti.