O artık gerçekten koşmuyor

Video yükleniyor...

Hiçbirimiz için kolay değildi, Alex de Souza gibi, Fenerbahçe taraftarının gönlüne taht kurmuş, rakiplerinin saygısını kazanmış bir adamın son kez sahaya çıkışını izlemek… Karışık duygularla ekran başına geçerken, Coritiba taraftarının ona veda edişindeki coşkulu sevgiyi biraz buruk karşıladık.

Coritiba’da Alex’in son maçı için tribünlere akın eden taraftarlar, ona olan sevgi ve teşekkürlerini duyurmak için ellerinden ve elbette başlarından geleni yapmışlardı.

Alex de Souza, sahaya son kez kaptan olarak çıkarken, Coritiba tribünleri Türkiye’ye, Fenerbahçe’ye de selamlarını gönderiyorlardı. Bir futbolcuya duyulan sevgiden doğan dostluktu onlarınki… Cortibalılar, dünyanın öbür ucundaki Fenerbahçelileri de unutmamışlardı.

Seremoninin ardından soyunma odasına dönen Alex, bu kez takımıyla beraber, Bahia karşısında oynayacakları son maçta son kez takacağı kaptanlık pazubandıyla birlikte döndü.

Türkiye’den onu izleyenler, son maçında atacağı tek bir golü dileyerek ekran başında geçirdikleri 90 dakikada, belki gol sevincini tadamadılar ama Alex’in şık futbolunun son kez keyfini çıkartma şansını doyasıya yaşadılar.

Dakikalar 88’i gösterdiğinde, bir iç burukluğu başladı önce… Oyuncu değişikliği tabelasında 10 numarayı gören Alex ellerini kaldırdı, tribünleri selamlarken gözlerinden akan yaşlara hakim olamıyordu. Ve Alex, futbol hayatı boyunca her an olduğu gibi, son oyundan çıkışında da yalnız değildi, kilometrelerce uzakta bizler, gözlerimize dolan yaşları serbest bıraktık.

O gözyaşlarında, geride bıraktığı kariyerinde yakaladığı başarıların gururu vardı. Binlerce insanın gönülden sevgisine teşekkür… En sevdiği oyuna veda etmenin hüznü de eklenmişti ama bir yandan da sahip olduğu her güzel şeyin yaşattığı mutluluk.

Maçın bitimiyle beraber, kendisini uğurlamaya gelen binlerce Coritiba taraftarına adeta teker teker teşekkür etti Alex de Souza… Ve onların Alex tezahüratına, bizler ekran başından katıldık…