"Normalden kötü savunma yaptık"

"Normalden kötü savunma yaptık"
Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Dusan Ivkovic, THY Avrupa Ligi Top 16 turunda Rusya'nın CSKA Moskova ekibine 78-69 yenildikleri karşılaşmada, kötü bir savunma performansı gösterdiklerini söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan tecrübeli başantrenör, takımından daha iyi bir oyun beklediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlk periyotta takımım çok istekli gözüküyordu. Avrupa'nın en iyi takımlarından birisiyle oynadık. Yetenekli ve deneyimli oyunculardan kurulu bir takım. CSKA Moskova bizden daha istekliydi. Takımım özellikle savunmada çok aksadı. Normalden daha kötü bir savunma performansı ortaya koyduk. Tabii bunda rakibin yetenekli ve tecrübeli oyunculara sahip olmasının da payı var. Henüz bir şeyler söylemek için erken. Açıklarımızı kapatmak ve daha iyi olabilmek için önümüzde zaman var. Genel olarak konuşacak olursak, CSKA Moskova kazanmayı hak etti."

Dusan Ivkovic, hakem kararlarıyla ilgili bir soru üzerine, "Hakemler hakkında konuşmayı sevmiyorum. Yorum yapmak istemiyorum. Yorum yapmak benim değil, siz gazetecilerin işi. O yüzden 'hakemler yüzünden kaybettik' demek ya da bunu bir bahane olarak kullanmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Top 16 turunda henüz üç maç oynadıklarını dile getiren Ivkovic, şunları ifade etti:

"Bizim Avrupa Ligi'nde bu sezonki hedefimiz çeyrek final seviyesine çıkmak. Şu an bir şey söylemek için çok erken. CSKA Moskova art arda çok sayıda galibiyet aldı. Ben CSKA Moskova'nın başındayken art arda 36 galibiyet almıştık. CSKA Moskova basketbol kültürü olan ve şu anda tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Biz bugün onların yıldız diyebileceğimiz oyuncularına karşı bir şeyler yaptık. Teodosic gibi iyi bir oyuncuyu iyi savunarak, dış atışlardan 9'da 1 atmasını sağladık. Tabii De Colo hakkında herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. Çünkü bugün gayet iyiydi."

- Itoudis: "İyi bir galibiyet aldık"

CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis, karşılaşmaya kötü başladıklarını belirterek, "İlk periyotta Anadolu Efes bize zor anlar yaşattı. O periyotta kendimize yakışmayan bir oyun sergiledik. Daha sonra bazı değişiklikler yaptık ve kalan sürede daha agresif ve arzulu oynadık. Galibiyet serimizi sürdürmek önemliydi. Bu nedenle önemli bir galibiyet aldık. Çok iyi bir takım kimyasına sahibiz. Anadolu Efes'e de saygı duyuyorum. Sonuna kadar savaştılar" değerlendirmesinde bulundu.