New York Knicks'te Fisher dönemi

New York Knicks'te Fisher dönemi
NBA takımlarından New York Knicks'in Başkanı Phil Jackson, eski oyuncusu Derek Fisher'i başantrenör olarak işe aldı.

Knicks Başkanı Jackson, Los Angeles Lakers'da koçluk yaptığı dönemde birlikte 5 şampiyonluk kazandığı eski oyuncusu Fisher'le, Knicks'in yeni koçu olarak 5 yıllığına 25 milyon dolara anlaşma imzaladı.

NBA'de daha önce de New Jersey Net'in oyuncusu Jason Kidd, takımın koçluğuna getirilmişti. 39 yaşındaki Derek Fisher'in durumu, NBA'de daha önce antrenörlük deneyimi olmayan Kidd'in koçluğuna getirilmesinden farklılık gösteriyor.

NBA'deki 18'inci sezonunu, Oklahoma City Thunder'de oynayarak henüz tamamlayan Fisher, düzenlediği basın toplantısında, şunları ifade etti:

 ''Açıkçası bir başantrenör olarak acemiliğim hakkında konuşacak çok şey olacaktır. NBA'de veya herhangi bir kolej takımında antrenörlük deneyimim bulunmuyor. Bu açık ve gerçek. Fakat deneyimliyim. Basketbol, oynayarak, öğrenerek, liderlik yaparak, yol göstererek, bir grup insana profesyonel bir sporcu olarak dünyanın en büyük hediyesini elde etmesine yardımcı olarak deneyim kazandığım bir oyun.''

Knicks Başkanı Jackson'ın, Los Angeles Lakers'ın antrenörlüğünü yaptığı dönemde 9 sezon oynayan Fisher'in, Jackson'la uzun bir profesyonel geçmişi bulunuyor. Fisher, daha önce herhangi bir antrenörlük deneyimi olmamasına rağmen, 2011 yılındaki NBA lokavtı sırasında, NBA oyuncularının dernek başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Fisher, hiçbir zaman NBA'in en hızlısı, en uzunu veya en değerli oyuncusu seçilmemesine rağmen, 259 play-off maçıyla NBA tarihinde en fazla play-off oynayan oyuncu olarak biliniyor.

Knicks daha önce, 22 milyon dolara anlaşma yapmak üzere olduğu Steve Kerr'in, Golden State Warriors'in koçluğunu kabul ettiği açıklanmıştı.