"Net bir penaltıydı"

"Net bir penaltıydı"
AZ Alkmaar Teknik Direktörü John van den Brom, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Medipol Başakşehir karşısında aldıkları 2-0 galibiyetle ilgili yaptığı açıklamada, oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi.

Van den Brom, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, genç bir takım olmalarına karşın Başakşehir karşısında çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ifade etti.

Maça çok heyecanlı başladıklarını ama 14. dakikadaki penaltı pozisyonundan sonra işlerin değiştiğini kaydeden Van den Brom, "Yeterli tecrübeye sahip olmayan genç bir takımız. Buna rağmen oyuncularımın gösterdiği performanstan son derece memnunun. Onlarla gurur duyuyorum" diye konuştu.

İlk yarıda takımında bazı aksaklıklar gördüğünü bu yüzden ikinci yarıya değişiklik yaparak çıktığını anlatan Van den Brom, 2-0'lık galibiyete rağmen İstanbul'daki maçın 0-0 başlayacağını, bu anlamda her iki takımın tur atlama şansını eşit gördüğünü belirtti. 

Van den Brom, hakemin penaltı kararına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, maçtan sonra pozisyonu izlediğini hatırlatarak, "Net bir penaltıydı. Kuralları koyan ben değilim" değerlendirmesinde bulundu.

Hollandalı teknik adam ayrıca genç oyuncusu Janssen'in maçta çok iyi bir performans sergilediğini de belirterek, "Mükemmel oynadı diyebilirim. Daha da iyi olacak. Baştan beri ona güvendim" şeklinde görüşlerini aktardı.