N'efes' alabilecek mi?

N'efes' alabilecek mi?
Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 11. hafta maçında yarın deplasmanda İtalyan temsilcisi EA7 Emporio Armani ile karşılaşacak Anadolu Efes, galibiyet hasretine son vermek istiyor.

Mediolanum Forum'da oynanacak EA7 Emporio Armani-Anadolu Efes karşılaşması TSİ 22.00'de başlayacak.

Ligde 5 maçtır kazanamayan Lacivert-beyazlılar, İtalya'da rakibini mağlup ederek, 5 maç sonra galip gelmeyi hedefliyor. Geçen hafta sahasında Panathinaikos'a uzatma sonunda 65-60 yenilen Anadolu Efes, 2 galibiyet, 8 mağlubiyet ile grupta 7. sırada bulunuyor.

Grupta 4 maçtır yenilmeyen ve geçen hafta Laboral Kutxa'yı deplasmanda 83-65 mağlup eden EA7 Emporio Armani ise 7 galibiyet, 3 mağlubiyetle ikinci sırada yer alıyor.

İki ekip arasında İstanbul'da oynanan ilk maçı Anadolu Efes, Planinic'in son saniyede kendi sahasından attığı 3 sayılık basketle 61-60 kazanmıştı.

Aggelou: "Daha fazla konsantre olmalıyız"

Anadolu Efes Başantrenörü Vaggelis Aggelou, EA7 Emporio Armani maçına iyi konsantre olmaları gerektiğini söyledi.

Avrupa Ligi'nde iyi bir durumda olan bir takıma karşı oynayacaklarına dikkati çeken Aggelou, "Son maçlarında iyi sonuçlar alan bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Sahanın her iki yarısında da mücadelemizi ortaya koymalıyız ve maça daha fazla konsantre olmalıyız. Maalesef son haftalarda maçlarımızda son saniyelerdeki basit hatalarımız bize pahalıya mal oldu" diye konuştu.

Lacivert beyazlıların kaptanı Kerem Gönlüm ise grupta son maçlarını son anlarda kaybettiklerini belirterek, "Avrupa Ligi'ndeki mücadeleci maçlar ile kendimizi en üst seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Sahada tüm mücadele gücümüzü ortaya koyup Milano deplasmanından galibiyet ile dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.