NBA'e Türk çıkarması

NBA'e Türk çıkarması
NBA’de oynanan New York Knicks- Brooklyn Nets maçında Türk çıkarması yaşandı. Madison Square Garden’da oynanan maçı, NASA’nın tarihe geçecek Mars projesinin ilk adımı olan Orion mekiğinin fırlatılması ve Eğitim Programı için ABD’ye giden Bilfen Liseleri öğrenci kafilesi de izledi.

New York Knicks- Brooklyn Nets maçını izleyen 80 kişilik Ankara, İstanbul ve Kayseri Bilfen liselerinden gelen öğrenciler maçta Türk bayrağı açarken ‘Türkiye’ tezahüratı yaptı. Bilfen öğrencilerinin tezahüratı New York Knicks taraftarlarından alkış aldı. Maçın 12. dakikasında da skorboard’da ‘Welcome to Bilfen Schols’ yazısı verildi. Aralarında okul takımında basketbol oyuncusu da olan Bilfen Liseliler, taraftarların hınca hınç doldurduğu salonda, şovlar ve kıyasıya mücadele ile geçen maç atmosferinden çok etkilendiler.

USA Camp ve NASA işbirliği ile ABD’ye giden Bilfen Liseleri’nden Fizik Bölüm Başkanı ve NASA Eğitim Projesi Koordinatörü Hakan Özdemir, “Öğrencilerimiz tarihi bir olaya tanıklık etmek için buradalar. NASA ile Eğitim Projesi için görüşmelere başlamıştık. Ay’dan sonra Mars’a gitmeye hazırlanan NASA, aynı tarihlere denk gelen, Mars’a gitmek üzere hazırlanan Orion uzay mekiğinin test uçuşuna tek Türk okulu olarak Bilfen’i davet etti. Öğrencilerimiz gerçekten çok şanslı. Hem Mars’a yolculuğun ilk adımına tanıklık ettiler hem de NBA maçı izleyerek keyifli bir spor müsabakasının atmosferini New York’ta yaşadılar” diye konuştu.

Maçın sonlarına doğru, hayatında ilk kez NBA heycanı yaşayan Bilfen Ankara Çayyolu Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Ece Yağcı yapılan şovlarda New York Knicks tshirtü kazandı. Zeynep maçın ardından "Hayatımda izlediğim en heyecanlı karşılaşmaydı, devre arası gösterileri ve seyircilerin bizleri alkışlaması muhteşem bir duyguydu. Bu büyülü atmosferden çok etkilendim." diyerek duygularını dile getirdi.