NBA'de Türk gecesi

NBA'de Türk gecesi
ABD Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Washington Wizards ile Los Angeles Clippers arasında oynanan maç, Çiftetelli ve Roman havalarıyla "Türk gecesi"ne döndü.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun takımı Los Angeles Clippers deplasmanda Washington Wizards ile karşılaştı. Gecede, maçın oynandığı Verizon Center spor salonu, Türk Kültür Gecesi'ne sahne oldu.

Washington DC Amerikan Türk Derneği'nin (ATA-DC) düzenlediği gecede, renkli görüntüler yaşandı. Maçın devre arasında Kardelen Dans Folklor Grubu, Çiftetelli ve Roman havasından örnekler sergilendi. Salondaki binlerce Amerikalı basketbolsever de Kardelen grubunun gösterisini ilgiyle izledi.

Hidayet, maçın ardından, kendisini desteklemeye gelen Amerikalı Türkler'le buluştu. Tecrübeli basketbolcuya yoğun ilgi gösteren basketbol severler Hidayet ile fotoğraf çektirip, imza aldılar.

Amerikalı Türkler'in kendisine gösterdiği yoğun ilgi karşısında duygularını AA muhabiriyle paylaşan Hidayet Türkoğlu, NBA'deki 15. yılını geçirdiğine dikkati çekerek, "Her fırsatta beni desteklemeye gelen, beni yalnız bırakmayan Türk dostlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.

Geceyi düzenleyenlere de teşekkürlerini sunan Hidayet Türkoğlu, "Bugün de sağolsunlar bir grup beni desteklemeye geldi. Maçtan sonra da onlara bir teşekkür etme fırsatı buldum. Beni bunlar her zaman mutlu etmiştir. Sonuçta ben bir Türk olarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Her seferinde de yalnız olmadığımı bana hissettirdikleri için herkese sonsuz teşekkürler. Benim için her zaman ayrı bir yerleri olacaktır" diye konuştu.