NBA bu karara imza atar mı?

NBA bu karara imza atar mı?
NBA'i yıllarca sesinden dinlediğimiz basketbolun usta ismi Murat Murathanoğlu çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. NBA'de yıldızların yaşadığı sakatlık sıkıntılarını değerlendiren deneyimli yorumcu, NBA Komiseri Adam Silver'ın takım sahiplerinin karşı çıkmasına rağmen devrim niteliğinde bir karar alması gerektiğini düşünüyor. Murathanoğlu'na göre Silver oyuncuların da sağlığını düşünerek maç sayısına azaltmayı gündeme getirecek.

İşte Murat Murathanoğlu ile Ligtv.com.tr editörlerinden İbrahim Torunoğlu'nun yaptığı söyleşi...

Oklahoma City Thunder'a takas olan Enes Kanter'in performansını nasıl buluyorsunuz?
Bu takas Enes Kanter için mükemmel oldu. Bir kere artık hedefi olan bir takımda oynuyor ve artık gazozuna maçlara çıkmayacak. Durant'ın yokluğunda şu an Russell Westbrook'tan sonra takımın en önemli 2. skoreri.. Ayrıca pota altında da Ibaka'yı rahatlatıyor.  Yalnız Kevin Durant dönünce mutlaka top kullanma sayısı düşecektir. Kontrat sezonunda kendisi için çok iyi bir fırsat yakaladı ve şu ana kadar gayet iyi değerlendiriyor.

Thunder'dan devam edelim önemli takaslar yaptılar ve play off için mücadeleleri sürüyor...
Genel menajer Sam Presti sezon sonu takımdan ayrılması kesin olan Reggie Jackson'u hiç pahasına elden çıkarmamak için gayet iyi bir takas yaptı. Bir kere Jackson'un sezon sonunda isteyeceği parayı OKC'nin verecek imkanı yok. Ayrıca Amerikan basınından takip ettiğim kadarıyla Jackson soyunma odasındaki havayı da bozuyormuş. Westbrook'tan sonra takımda ikinci bir egoya gerek yok. D. J. Augustin, Kyle Singler, Steve Novak gibi rol oyuncularıyla rotasyonu genişlettiler. Thunder'daki en önemli bilmece Kevin Durant'in durumu! Bu sezon kaç defa sakatlandı! İnşallah yeni bir Derrick Rose vakası olmaz.

Play off yapabilirler mi?
Kevin Durant sağlıklı bir şekilde dönerse ve Westbrook'ın bu şekilde oynamaya devam edeceğini düşünürsek en azından 8. sıradan gireceklerini tahmin ediyorum. Play off'ta kimsenin eşleşmek isteyeceği bir takım olmaz. Büyük ihtimal Golden State Warriors'un rakibi olurlar.  Warriors muhteşem bir sezon geçirmesine rağmen bu seriyi rahat geçebilir diye bilirmisin?

LeBron James'i kaybeden Miami Heat takasların ardından heyecan verici bir takım oldu ancak Bosh'un sezonu kapatmasıyla sarsıldılar.
Goran Dragic'i kadrolarına kattılar,Hassan Whiteside'ın sürpriz çıkışıyla adeta piyangoyu vurdular. Ancak Chris Bosh'un yaşadığı sağlık sorunu onlar için şok oldu. Takasın ardından konferans finali hayalleri kurarken, şimdi play off hesabı yapıyorlar.

Michael Carter Williams'ın Milwaukee'ye takas olması büyük sürpriz olarak değerlendirildi...

Philadelphia 76ers'ın genel menajeri takasın ardından Williams'ta süperstar olma potansiyelini görmediğini söyledi. Onunla bir yere kadar ilerleyebilecekleri, kendisinin beklediği çıkışı yapamadığını açıkladı. Haksız mı? Bence değil... Geçen sezon yılın çaylağı olması onun süper yıldız olacağı anlamına gelmez. Tamam triple double'a yakın istatistiklerle oynuyor. Ancak bir oyun kurucu bu kadar top kaybı yapmaz.

Philadelphia zaten bu yaptığı takaslarla sürekli draft haklarını topluyor. Muhtemelen bu sene için değil gelecek sezon yapılacak drafta nokta atışın yapmayı planlıyorlar. Çünkü ikinci sıra için müthiş bir seçim olan K.J. McDaniels'ı elden çıkarmakta tereddüt etmediler. Herhalde Philadelphia'nın genel menajeri Kevin Costner'ın karar günü filmindeki gibi senaryo yazıyor.

Son olarak bu sezon NBA'de yıldızların yaşadığı sakatlıklar keyifleri çok kaçırdı.

Kobe Bryant, Derrick Rose, Kevin Durant, Blake Griffin, D-Wade(Dizlerinden dolayı eski Wade değil), Chris Bosh, sakat. Westbrook ligin ilk yarısından sakattı, LaMarcus Aldridge ameliyatını erteledi. Artık NBA'de özellikle de Batı'da kolay maç yok. Eskiden 55 maçın önemi vardı şimdi ise 82 maçta kıran kırana geçiyor. Bu da oyuncuları etkiliyor. Bence NBA Komiseri Adam Silver takım sahiplerinin karşı çıkmasına rağmen bir uygulamaya gidecek. Oyuncuların da sağlığını düşünerek maç sayısını azaltacak.