Nazifoğlu: "Beşiktaş hakem koruması altında"

Nazifoğlu: "Beşiktaş hakem koruması altında"
Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Levent Nazifoğlu, önemli açıklamalar yaptı. Nazifoğlu, Galatasaray takımının son dönemde aldığı başarısız  sonuçlar nedeniyle eleştirilmesine değinerek, hakem yönetimlerinde çifte standart  olduğunu savundu.

Levent Nazifoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Medipol Başakşehir  yenilgisinin moralleri bozduğunu ancak deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacakları  derbiye kilitlendiklerini aktardı.

 Derbi maçı kazanmak istediklerini aktaran sarı-kırmızılı yönetici,  "Fenerbahçe karşılaşması her zamanki gibi çok önemli. O maça galibiyet için  çıkacağız. Alacağımız sonuç bizim sıralamadaki yerimize büyük etki edecek. Ayrıca  takımımızın moral ve motivasyonu için de bu galibiyete ihtiyacımız var.  Kesinlikle kazanmak için sahada olacağız. Takımımıza, hocamıza olan güvenimiz  tam." diye konuştu.
 
Medipol Başakşehir yenilgisinin takımdaki herkesi etkilediğini dile  getiren Nazifoğlu, "Ekibimiz bunu kaldıracak güçte. Tecrübeli oyunculara sahibiz.  Önümüzdeki günlerde bizim de yardımımızla bu durumdan sıyrılacaklardır."  ifadelerini kullandı.
 
"Hakem koruması altındaki Beşiktaş'la puan farkı 4"
Levent Nazifoğlu, Galatasaray takımının son dönemde aldığı başarısız  sonuçlar nedeniyle eleştirilmesine değinerek, hakem yönetimlerinde çifte standart  olduğunu savundu. "Çok başarılı olduğu söylenen, hakem koruması altındaki Beşiktaş'la 4  puan farkımız var" diyen Nazifoğlu, şöyle konuştu: "Beşiktaş'a 5 penaltı verilmiş, bize ise sadece 1 tane. Hakem Mete  Kalkavan bizim Kayserispor maçındaki yüzde yüz penaltımızı vermezken, dünkü  Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasında garip şeyler yapıyor. Yine Fırat Aydınus  bizim net penaltımızı vermezken, Fenerbahçe'ye Kadıköy'de olmayan penaltıyı  veriyor. Ben bunlarda kasıt olduğunu düşünmek istemiyorum ancak hakemlerin çifte  standartlı kararları bizde şüphe oluşturuyor."
 
Ligin henüz 10. haftasının geride kaldığını ve gelecek maçlarda çok  şeyin değişebileceğini vurgulayan Nazifoğlu, "Medipol Başakşehir'le 6,  Beşiktaş'la 4 puan farkımız var. Bu kapanabilecek bir fark. Hedefimizden  kesinlikle sapmadık. Hatta Fenerbahçe'yi de yine çok şanslı görüyorum. Rekabet  son haftalara kadar devam eder." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Eren iyi bir golcü"
Levent Nazifoğlu, sezona iyi bir başlangıç yapmasına karşın son 5  haftada gol atamayan Eren Derdiyok'a destek verdi. Eren'in moralinin bozulmaması için çabaladıklarını anlatan  sarı-kırmızılı yönetici, "Eren Derdiyok çok kaliteli bir golcü. Beklentilerin  yükselmesi onu biraz etkiledi. Kendisini geçmiş maçlarda ispatladı ve önümüzdeki  müsabakalarda yeniden kendisini bulacaktır." şeklinde konuştu.
 
Forvet hattına alternatif olarak aldıkları Kolbeinn Sigthorsson'un  sakatığının planlarını bozduğuna değinen Nazifoğlu, "Şu anda Eren alternatifsiz  durumda. Eğer Sigthorsson olsaydı daha rahat edecekti ve üzerinde daha az baskı  hissedecekti." ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan, sarı-kırmızılı takımda sportif direktör arayışları olduğu  haberlerini yalanlayan, yapılan eleştirileri ise normal karşıladıklarını anlatan  Nazifoğlu, "İstenilen sonuçlar alınamadığında eleştiriler çok normal. Ama yalan  haber yapanlar da var. Biz eleştirilere her zaman açığız. Baştan sona yalan haberler ise hiç hoş değil. Maalesef bu tip şeyler artık olağan hale gelmiş.  Sanırım toplumdan tepki görene kadar da devam edecekler." diyerek sözlerini  tamamladı.