"Nasıl bir tiyatro oynanacak merak ediyorum"

"Nasıl bir tiyatro oynanacak merak ediyorum"
Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, Merkez Hakem Kurulunu (MHK) eleştirerek, "Adalet dağıtacaksın kardeşim. Orada oturuyorsan adalet dağıtacaksın. Önümüzde Fenerbahçe maçı var. Nasıl bir tiyatro oynanacak merak ediyorum" dedi.

Şan, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, her takımın ligde kötü sonuçlar alabileceğini söyledi.

Fikstür olarak zorlu bir döneme girildiğini belirten Şan, bu süreyi en az puan kaybıyla atlatacaklarına inandıklarını belirterek, takımın durumu hakkında teknik heyetle sürekli görüşme halinde olduklarını ifade etti.

Aldıkları rapor doğrultusunda endişe duymadıklarını vurgulayan Şan, her takımın yaşayabileceği bir süreçten geçtiklerine işaret ederek, "İnşallah bu süreci en kısa sürede geride bırakacağız. Bu konuda teknik heyetimize inancımız tam. Önümüzde 13 maçımız daha var. Takımımız bu maçlarda gerekli puanları toplayacaktır. Ekonomik sebepler ve kulüp yapısına göre hemen başarılı olmak zor. Bunun için zamana ihtiyacımız var. Şu an sezon başında belirlediğimiz bütçemize göre planlı ve programlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz" dedi.

"Hakemler adalet dağıtmalı"
Ligde Balıkesirspor ile Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, kupada da Gençlerbirliği maçlarında hakemlerin verdiği hatalı kararların sonuçlarını herkesin gördüğünü anlatan Şan, şöyle konuştu:

"Verilmeyen penaltılarımız, kırmızı kartlarımız ve sonuca etki eden kararlar var. Ancak öğreniyoruz ki bu hataları yapanlara tam not veriliyor ve hakemlerimiz görev almaya devam ediyor. Malum birileri hakemleri arıyor fakat biz kimseyi aramadık. MHK'ye tepkimizi sürekli dile getiriyoruz. Geçen hafta Kayseri'de Türkiyemizin yetiştirdiği güzide hakemlerimizden Fırat Aydınus, maç 0-0 giderken penaltımızı çalma ve rakibe kırmızı kart gösterme cesaretini gösteremedi. Kimden çekiniyor anlamıyorum. MHK'yi de eleştiriyorum. Adalet dağıtacaksın kardeşim. Orada oturuyorsan adalet dağıtacaksın. Önümüzde Fenerbahçe maçı var. Nasıl bir tiyatro oynanacak merak ediyorum. İçeride oynadığımız Beşiktaş maçında hakem hatasıyla maçı kaybettik. Aynısının Fenerbahçe maçında olmasını istemiyorum."

"Görevimizin başındayız"
Kulüp olarak en önemli eksikliklerinden bir tanesinin medya aracılığıyla kendilerini ifade edememek olduğunu dile getiren Şan, şunları kaydetti:

"Basınla daha fazla bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunacağız. Ancak şehir olarak birlik beraberliğimizi kaybetmeyelim. Birbirimize daha fazla kenetlenelim ve kalan 13 maçı böyle oynayalım. Yönetim kurulu olarak görevimizin başındayız ve alınan kötü sonuçlardan sonra oluşturulan suni gündem neticesinde ortaya çıkan duruma bakarak bir yere gitmeyi de düşünmüyoruz. Hiçbir zaman görevden pes etmeden yolumuza devam ettik ve bugünlere geldik. Bir kez daha tekrarlamakta fayda var. Yönetim kurulu olarak görevimizin başındayız."