"Nasıl bir takım olduğumuzu ispatladık"

Video yükleniyor...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde 0-0 sona eren Ajax karşılaşmasında iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Üstün olan taraf bizdik" dedi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, rakiplerine oranla daha etkili olduklarını kaydederek, yakaladıkları pozisyonları gole çeviremediklerini söyledi.

Galibiyetle dönebileceklerini kaydeden Portekizli teknik adam, "Birçok fırsat yakaladık ama bunları gole çeviremedik. Gayet güzel bir karşılaşma oldu. Daha üstün olan taraf bizdik. Galip gelebilirdik. Eğer kazansaydık bence adil bir sonuç olurdu" diye konuştu.

Ajax gibi zorlu bir rakip karşısında üstelik sahalarında bu denli baskılı oynamanın sevindirici olduğuna değinen Pereira, son karşılaşmalara baktığında bunun takımının daha iyiye doğru gittiği yönünde bir fikir verdiğini dile getirdi.

Portekizli teknik adam, rakip sahada daha etkili oynayarak Ajax'tan daha fazla topa sahip olduklarına işaret ederek, aldıkları sonucun kendisini üzdüğünü ve sahadan adil bir skorla ayrılmadıkları düşüncesinde olduğunu ifade etti.

Bir soru üzerine son vuruşlarda etkili olamadıklarına vurgu yapan Pereira, şu değerlendirmede bulundu:

"Her gün bu yöndeki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha iyi olmak için kenarlardan ortalarda her türlü kombinasyonu deneyerek çalışıyoruz. Belki son pasları iyi veremiyoruz. Bu akşam olduğu gibi gerektiği gibi maçları bitiremiyoruz ama bu maçı sadece kaçırdığımız pozisyonlar üzerinden değerlendirirsek doğru yapmayız."