Müthiş zaferin 15. yılı

Müthiş zaferin 15. yılı
Galatasaray Kulübü, 1999-2000 sezonunda kazanılan UEFA Kupası zaferinin 15. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Sarı-kırmızılıların internet sitesinde yer alan mesajda, dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in ve öğrencilerinin büyük bir mücadele örneği göstererek kupayı Türkiye'ye getirdiği vurgulanarak, "UEFA Kupası zaferinin 15. yıl dönümünde, bizlere bu zaferi yaşatan yöneticilerimize, teknik heyetimize ve sporcularımıza bir kez daha gönülden teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Galatasaray, 1999-2000 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında üçüncü olarak Avrupa'daki mücadelesine UEFA Kupası ile devam etmiş, finale gelene kadar İtalya'nın Bologna, Almanya'nın Borussia Dortmund, İspanya'nın Real Mallorca ve İngiltere'nin Leeds United takımlarını kupanın dışına itmişti. Sarı-kırmızılılar, 17 Mayıs 2000'de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da oynanan finalde ise bir diğer İngiliz ekibi Arsenal'a normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçın ardından penaltı atışlarıyla üstünlük sağlayarak UEFA Kupası'nı kazanmıştı.