Ölüm Grubu sürprizle başladı

Video yükleniyor...



Dünya  
Kupası'nda ölüm Grubu olarak kabul edilen D Grubu büyük bir şokla başladı. İtalya ve İngiltere ile liderlik mücadelesi vermesi beklenen Uruguay, Kosta Rika karşısında sahadan 3-1 yenik ayrılırken, 2. yarıda güçlü rakibini dağıtan Kosta Rika'da Campbell maçın yıldızı oldu. 
Suarez'in sakatlığı nedeniyle oynamadığı maçın ilk yarısında oyuna hakim görünen Uruguay, 24. dakikada Lugano'nun yerde kalmasıyla bir penaltı kazandı. Cavani güzel bir vuruşla takımını öne geçiren isim oldu. İlk yarıda pozisyon bulamasa da rakibine de fırsat vermeyen Uruguay, ikinci yarının 10 dakikasında dağıldı. 54. dakikada defansın hatasında topla buluşan Campbelle çok set bir vuruşla maça dengeyi getirdi. 4 dakika sonra bu kez Duarte, Campbell'in ortasına arka direkte dokundu ve takımını öne geçirdi. 

84. dakikada Uruguay'ın umutlarını bitiren isim Urena oldu. Sağ kanattan gelişen Kosta Rika atağında Joel Campbell çok şık bir ara pası ile Marcos Urena'yı ceza sahasında topla buluşturdu. Kaleci Fernando Muslera ile karşı karşıya kalan Marcos Urena altıpasın sağ köşesindeN sağ ayağı ile şık bir vuruş yaptı ve farkı ikiye çıkardı.

kalan bölümde başka gol olmadı ve mücadele 3-1 Kosta Rika'nın üstünlüğüyle sona erdi. Böylece kalan 2 maçında İtalya ve İngiltere ile oynayacak Uruguay, büyük bir şok yaşamış oldu. Uzatmalarda oyundan atılan Maxi Pereira da 2014 Dünya Kupası'nda ilk kırmızı kart gören isim oldu.