Murat Murathanoğlu ödülleri verdi! İşte sezonun en iyileri...

Murat Murathanoğlu ödülleri verdi! İşte sezonun en iyileri...
Basketbol dünyasının duayen isimlerinden Murat Murathanoğlu, NBA'de normal sezonun bitmesine kısa bir süre kala sezonun ödüllerini dağıttı.

İşte usta ismin Ligtv.com.tr'den İbrahim Torunoğlu ile yaptığı söyleşi...


En çok kendini geliştiren oyuncu ödülünü kime verirsiniz?
Bence bu ödülü Chicago Bulls'tan Jimmy Butler kazanacak. Butler bu sene oyununa ayrı bir boyut kattı ve elit oyuncu sınıfına girdi. Hassan Whiteside, Rudy Gobert, Draymond Green ve Giannis Antetokounmpo'nun da bu ödül için ismi geçiyor. Ancak bir seviyeden sonra sıçramak daha zordur, Butler geçen sezon zaten saydığımız isimler kadar katkı veriyordu.  Bulls'ta Derrick Rose'dan daha önemli bir oyuncu oldu. Ödülü rahat bir şekilde kazanacaktır.

Peki Butler Bulls'tan ayrılırsa bu seviyede oynar mı?
Butler'ın başarısında tabii ki sistemin bir payı var. Başka bir takıma gitse sistem olarak bekli bocalar ama ben kalitesinden ve oyunundan bir şey kaybedeceğini düşünmüyorum. Tom Thibodeau'nun takımından ayrılıp da başarısız olan bir oyuncu yok. Ömer Aşık, Kyle Korver, C.J. Watson'un durumları ortada... Bir istisna Carlos Boozer var! Boozer da zaten kendisini düşünen, istatistiklere oynayan, son çeyrekte oyundan kaybolan ve savunma yapmayan bencil bir oyuncu! Onun zayıf yönlerini bir tek Utah'tayken Jerry Sloan kapattı. Bunun bedeli de Mehmet Okur'un sağlığı oldu.

Peki Murat ağabey ödüllerden devam edersek... Yılın en iyi savunmacısı kim olur?
Bu sezonun tartışmasız en iyi takımı Golden State'de; belki Klay Thompson ve Stephen Curry kadar gündeme gelmedi ama Draymond Green savunmada yaptıklarıyla başarıda büyük bir pay sahibi oldu. Bence ödülü kazanacak ancak Los Angeles Clippers'tan DeAndre Jordan'ın da önemli bir oy olacağını düşünüyorum. Benim aslında favorim Tony Allen'dı. Çünkü Allen savunduğu oyuncuyu hayata küstürüyor, adam kafayı takıyor ve direk rakibin beynine giriyor. Ancak bu sezon 4 veya 5 defa sakatlanması ödül için onun plase haline getirdi. Anthony Davis'e de ayrı bir parantez açalım. Rakip için en korkutucu oyuncu zaten savunma istatistiklerinde de hep üst sıralarda yer alıyor.

Yılın en iyi 6. adamı...
Bu ödülü daha önce kazanan Jamal Crawford'un ismi yine ön sıralardaydı. Sakatlık furyası onu da vurdu ve ligin ikinci bölümünde neredeyse hiç oynamadı. Benchten gelip istikrarlı bir şekilde katkı veren Louis Williams ödülü almalı. Toronto'da DeMar DeRozan ve Kyle Lowry'nin sakatlıklarında da iyi iş çıkardı. Bu ödülün tartışmasız favorisi.

Yılın en iyi çaylağı...
Bu ödülü bir kere Andrew Wiggins'e verecekler. Benim oyum ise Nikola Mirotic'e... Bir kere gazozuna maç oynayan takım ile hedefi olan bir takım da oynamak arasında dağlar kadar fark var. Mirotic, Chicago'da belki ilk başlarda çok önemli bir katkı veremedi. Ancak daha sonra Bulls'un önemli bir parçası haline gelip müthiş işler çıkardı. Rose ve Butler'ın yokluğunda takımı hücumda sırtladı. Tamam Wiggins de iyi bir oyuncu olacak ama yani 20 maç bile kazanamamış Minnesota'da yaptığı istatistiklerin benim için pek bir önemi yok. Diğer adaylara bakarsak Jabari Parker sezonu kapattı, Norlens Noel'e de hatırı sayılır oy çıkacaktır.

Sezonun en iyi koçu...
Tartışmasız Steve Kerr! Kazandıkları maçlar dışında Andrew Bogut, David Lee, Klay Thompson'un sakatlıklarında deliği hep bir şekilde kapattı. En büyük şansı Curry'nin ayak bileklerindeki sakatlığı atlamış olmasıydı. Ancak Atlanta'nın koçu Mike Budenholzer'ı unutmayalım. San Antoino'nun lobisi devreye girerse Budenholzer bir sürpriz yapabilir.

VE MVP!
Stephen Curry ve James Harden başa baş gidiyor. Eğer Houston Rockets sezonu 2. sırada bitiremezse ödülü kesin Curry kazanır. Benim oyum da Stephen Curry'e. 64 maç kazanmış bir takımın süperstarı böyle oynarsa bu ödülü almalı. James Harden'a da haksızlık yapmayalım, bütün sezon muazzam bir şekilde oynadı. Dwight Howard'ın yokluğuna rağmen Houston'ı play off yarışında üst sıralarda tuttu.

Russell Westbrook Oklahoma play off'a girerse bir şansı olur mu?
Bence stepne olur. Ama bu MVP Russell Westbrook olursa Kobe Bryant'a büyük haksızlık olur. Kobe'nin bu şekilde oynayıp sırf takımın başarısından dolayı alamadığı 2-3 sezon var.

Murat ağabey son olarak NCAA finali için ne diyorsun?
'Mike Krzyzewski' ve 'Duke' diyorum. Devre arasında zaten yaptığı açıklama ile maçı aldı. 'Biz potaya sürekli yükleniyoruz ve sadece 4 kere serbest atış çizgisine' gittik dedi. İkinci yarı hakemlere bir sihirli değnek değdi ve Duke 20 serbest atış kullandı. Maalesef Wisconsin'in doğradılar. Ama Amerika'da hep böyledir. Duke, Kentucky, North Carolina bir şekilde kazansın da nasıl olursan olsun...