Fenerbahçe'den şok başlangıç! (ÖZET)

Video yükleniyor...

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Muratbey Uşak Sportif'e 71-70 mağlup oldu.

Uşak Sportif'te 30 sayı 12 asistle oynayan Shaquielle McKissic maçın yıldızı olurken 14 sayı kaydeden Darryl Monroe de galibiyetin mimarlarından oldu.

Fenerbahçe'de ise Bogdanovic'in 18sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Uşak Üniversitesi Spor Salonu'ndaki karşılaşmada Muratbey Uşak'a 1 sayı farkla mağlup olan Fenerbahçe, iki sayılık atışlarda yüzde 59, üç sayılık atışlarda ise yüzde 22 isabet oranıyla mücadele etti.

Ribauntlarda 40-32 geride kalan Fenerbahçe, 12 top kaybı yaparken, Muratbey Uşak ise 15 top kaybı ile oynadı.

Sezona Anadolu Efes'i yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başlayan sarı-lacivertli ekip, ligde ilk yenilgisini Muratbey Uşak'tan almış oldu.

Şampiyon tamamladığı geçen yılda normal sezonda 6 mağlubiyeti olan Fenerbahçe, play-off'lar hariç son yenilgisini 22. haftada Pınar Karşıyaka önünde almıştı.

Muratbey Uşak'la play-off'lar dahil bugüne kadar oynadığı 10 maçta sadece 1 yenilgisi bulunan Fenerbahçe, Uşak temsilcisine, 2014-2015 sezonunda İstanbul'da oynadığı karşılaşmada yenilmişti.

Fenerbahçe sezona başlangıç maçlarında en son yenilgisini 2003-2004'te Galatasaray'a karşı 66-64'lük skorla almıştı. Sarı-lacivertli ekip o sezon üst üst 3 maçını kaybetmişti.