Murat Murathanoğlu ile NBA üzerine

Murat Murathanoğlu ile NBA üzerine
Basketbolun duayen ismi Murat Murathanoğlu ile NBA üzerine sohbet gerçekleştirdik.

İbrahim Torunoğlu/Ligtv.com.tr




Murat Murathanoğlu'nu şu ana kadar en çok şaşırtan takım hangisi?

Jason Kidd ve Bucks'tan bu çıkışı beklemiyordum. Kidd'in gelmesiyle takımın basketbol kimliği değişti. Savunması sağlam ve dirençli bir ekip görüntüsü veriyorlar. Bu sezon kendilerini küçümseyen bütün takımları ya cezalandırdılar ya da başa baş oynadılar. Hem savunmayı hem hücümu gerektiği gibi oynuyorlar. Milwaukee benim için sezonun en sürpriz takımı... Yalnız Atlanta Hawks ve Golden State'in bu sezon ki performanslarına da şapka çıkartırım.

Sezonun hayal kırıklığı?

New Orleans'ın daha iyi olmasını bekliyordum. Ömer Aşık ve Anthony Davis ikilisinin savunmada aşılması zor bir duvar olacağını düşünüyordum. Play off şanşları devam ediyor ancak daha üst sıralarda yer alacağını tahmin ediyordum. Hayal kırıklığı demiyelim ama yine de beklentileri bence karşılayamadılar.

Yalnız Bir takım var ki durum felaket ile tanımlanamaz! New York Knickssss! Şu anda NBA'in en kötü takımı! Belki Phil Jackson için henüz konuşmak erken! Sanki Derek Fisher yerine Steve Kerr'i ikna edebilseydi bu kadar kötü olmazlardı.

New York neden bu hale geldi?

Takım içinde bir kopukluk olduğu kesin. Sürekli 10 günlük kontrat verdikleri oyuncularla oynuyorlar. Takım içinde üçgen hücuma bir direniş var. Bir şekilde Derek Fisher ile aynı sayfada yer almıyorlar. Takımın atmosferini değiştirmek için Jr. Smith ve Iman Shumpert'ı takas ettiler. Kadroya baktığın zaman Carmelo Anthony, Amare Stoudemire var, Calderon var. New York'un bu oyuncularla bu kadar kötü olmaması lazımdı.

All Star seçimleri için yorumunuz...

Damian Lillard'ın kadroda yer alması lazımdı! (Blake Griffin sakatlanınca yerine kadroya dahil oldu)

Son şampiyon San Antoino'da işler pek yolunda gitmiyor gibi...

San Antoino'da 'Ben play off'a bir şekilde girerim, kaçıncı sıradan girdiğim önemli değil! Nasıl olsa deplasmanda bir maç kazanırım!' diye bir düşünce var. Buna özgüven de diyebilirsin. Spurs için önemli olan sıralamadan çok Duncan, Parker ve Ginobili'nin sağlık durumu! Popovic'in yine dakikaları ayarlıyor ve büyük üçlüyü sezon sonuna sağlıklı sokmak için vidaları daha sıkmıyor. Bir de artık kabul edelim bu takım bir yıl daha yaşlandı.

San Antoino her sezonun ortasında veya sonuna doğru uzun bir deplasman turnesine gider. İyi bir San Antoino bu turneyi normalde iyi geçer, ancak beklenilenden fazla yenilgiler alırlarsa o zaman Spurs taraftarları endişelenebilir.

Cleveland'ın çıkışı şapiyonluk alameti mi?

David Blatt artık buranın Avrupa gibi olmadığını anladı. Egosunu bir kenara bıraktı ve takımı olması gerektiği gibi Lebron James'e teslim etti. Ancak hala deplasmanda iyi değiller ve play off için umut vermiyorlar. Konferans finaline çıksalar bile şu Atlanta'yı geçebileceklerini düşünmüyorum.

Sizce NBA finalini kim oynar?
Batı'da şu finale gelir demek çok zor! Portland'ın şansı yok! Ancak Houston, San Antoino, Golden State, Dallas, LA Clippers, Memphis hangisi finale çıkarsa şaşırmam. Play off'larda sağlıklı kalırlarsa Memphis'i bir adım önde görüyorum. Doğu'da Atlanta Hawks favorim. Ancak Atlanta-Memphis finali olursa, Amerika'nın kuzeyinde kimsenin umrumda olmaz. NBA yönetimi buna izin verir mi? Kesinlikle Cleveland, La Clippers veya Chicago'nun finalde olması reytingler açısından çok önemli.