Muharrem Usta'dan transfer açıklaması

Video yükleniyor...

Trabzonspor camiası, iftarda bir araya geldi.

Bir gemide düzenlenen ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu iftara Vali Yücel Yavuz, İl Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, eski kulüp başkanı Salih Erdem, bazı ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri ile camianın önde gelenleri katıldı.

Başkan Usta, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un zor bir süreçten geçtiğini dile getirerek, "Trabzonsporumuz hangi süreçlerin içinden geçerse geçsin, bütün Trabzonsporlulara başarı sözümüz var. Başarmak zorunda olduğumuzun bilinciyle hareket etmemiz gereken durum, olgu var. Hangi şartlarda olursak olalım başarmak zorundayız." dedi.

"Birbirimizden güç almak için iftarda bir araya geldik." ifadesini kullanan Usta, "Trabzonspor'u yönetenler, burada olanlara, olmayanlara herkese kucak açmak zorundadır. Hiç kimseyi ayırt etmeden küçük, büyük en ufak ayrıma gitmeden Trabzonspor'a destek olabilecek bütün unsurları bir araya toparlayabilme becerisini bu kulübü yönetenler sergilemek zorundalar." diye konuştu.

Usta, yeni stat, yeni hoca ve takımla, dip yapan Trabzonspor'u zirveye taşımak istediklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Doğruları üst üste koyarsak bu zirveyi yakalamak kesinlikle mümkün olacaktır. Dün akşam İzlanda ile İngiltere takımlarının maçı vardı. İngiltere gibi bir takım İzlanda'ya yenildi. İzlanda orada dünyaya olağanüstü görüntü verdi. Neredeyse bütün taraftarlarının formayla stada geldiği bir taraftar grubu vardı. Mavilere bürünmüş İzlanda taraftarı. 350 bin kişilik bir ülkeden bahsediyoruz. Taraftarlarının tezahüratları bile farklı ve ritmikti. Emin olun İzlanda elenseydi de o yendiklerinde taraftarının huzuruna gelen takımın görüntüsü yine olacaktı."

İzlanda'nın çalıştığını ve doğruların üzerine gittiğini vurgulayan Usta, şunları kaydetti:

"Hep iyi şeylerin peşinde oldular ama sadece futbolcular olarak değil taraftarıyla, camiasıyla, ülkesiyle bütün olarak bunu başardılar. Biz bunu yine yapabiliriz. Trabzonspor camiası bunları çokça başarmış. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu kulübü, kulübümüzü yeniden ayağa kaldıracağız. Önemli olan, ihtiyacımız olan birlikteliği sağlayabilecek miyiz? Bunu sağlamak bizim olmazsa olmazımızdır."

Vali Yücel'in konuşması
Vali Yavuz ise organizasyonun Trabzonspor'un 50. yılında güzel başarılara vesile olmasını diledi.

Trabzonspor'un, Türk spor tarihe hep başarılarla, coşkulu zaferlerle ismini yazdırdığını belirten Yavuz, "Anadolu'dan çıkmış, başarıya ulaşmış bir takımdır. Günümüz itibarıyla Trabzon kamuoyu bütün Trabzonlu hemşehrilerimiz, Trabzonlu olmayıp bu takıma gönül vermiş vatandaşlarımız Trabzonspor'dan tarihte olduğu gibi başarılar bekliyor. Bunun için zaman zaman sıkıntılar olabilir. Trabzonsporumuzun da bu sıkıntıları atlatacağını biliyorum." dedi.

Yavuz, inanç ve güç birliği olunca başarının da mutlaka geleceğine işaret ederek, kamu ve yerel idarenin başı olarak ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini söyledi.

Usta, gazetecilerin sorularını yanıtladı


Konuşmaların ardından kulüp başkanı Muharrem Usta, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Usta, yeni sezonda takım kadrosunun 24-25 kişi olacağını ifade ederek, "Kampa yaklaşık 25 civarında arkadaşımız gidiyor. Bunların içinde genç arkadaşların sayısı oldukça fazla. Takımın son şeklinde yaklaşık 5 genç olacak. Geçen seneki takımdan birçok kişi ile ayrılma kararı aldık ama özellikle kontrat büyüklüğü açısından bakıldığında 12 arkadaşımızla yolları ayırdık. Onların kulüp bulması, bizim onlara destek olmamız kaydıyla bir şekilde Trabzonspor'un yeni döneminde bu arkadaşlarımız bulunmayacaklar." diye konuştu.

Takımda kalan futbolcuların genelde genç olduğunu dile getiren Usta, "Belli bölgelere de daha önce söylemiştim. 6-8 civarında oyuncu transferi yapacağız. Bu yapacağımız transferle birlikte toplam maliyeti planladığımız bütçe var. Bunun içinde kalmak, kesin olarak karar verdiğimiz bir konu. Bu 6-8 oyuncu içinde her bir alternatif isimlerle görüşmeler yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Usta, transfer çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"Transfer piyasasının önümüzdeki günlerde hareketleneceğine hep birlikte şahit olacağız. Bizim şu ana kadar sol bek transferimiz oldu. Bunun dışında, düşündüğümüz bütün alanlarda her an çeşitli gelişmeler olabilir. Onlarda da şunu yapmaya çalışıyoruz; takıma gerçekten uyum sağlayacak olan, mümkünse belki bir veya iki bölgede yaştan dolayı tecrübeyi önemseyebiliriz, örnek stoper gibi... Bizim takımın iyi bir ağabeye, iyi bir yöneticiye, derleyici, toparlayıcı 2-3 kişiye ihtiyacı var. Oyuncuların büyük çoğunluğu verimli olan yaş grubunda olacak ama arada bir iki tane dediğim nedenlerle o tarz transferlerimiz olabilir."

"Yabancılardan Esteban ve Akakpo kalacak"
Takımdan gidecek oyuncularla ilgili de gelişmeler olduğunu aktaran Usta, "Mesela Aykut Demir, Osmanlıspor'a kiralandı. Brüt 1 milyon 500 bin avrodan bahsediyoruz. Cardozo, Cavanda, Yatabare, N'Doye var. Elimizde Esteban ve Akakpo kalacak." dedi.

Başkan Usta, Özer, İshak, Sefa, Musa ve Erkan'la ilgili görüşmeler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ben, bu oyuncuların hepsinin değerli olduğunu söylemek istiyorum ama burada iklimin bozukluğundan başarılı olamadılar. Bu iklimi değiştirmemiz gerekiyor. Giden oyuncular bizim açımızdan sadece performansı kötü olduğu için gitmedi. Trabzonspor kulüp olarak, düzen olarak performansı iyi olmadığı için kimseyi suçlamak doğru değil

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası haberleri

EURO 2016 maç özetleri


İtalya - İspanya maç sonucu ve özeti

İngiltere - İzlanda maç sonucu ve özeti


-reklam01-