Moyes'e göre taraftar haklı

Moyes'e göre taraftar haklı
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın dün görevine son verdiğini menajer David Moyes, taraftarın hayal kırıklığını anladığını ve paylaştığını bildirdi.

Sezon başında Manchester ekibiyle 6 yıllık sözleşme imzalayan ancak alınan başarısız sonuçlarından ardından 10 ay sonra kovulan 50 yaşındaki İskoç teknik adam, yaptığı açıklamada, Manchester United'ın menajeri olarak atanmış olmaktan her zaman çok gurur duyacağını kaydetti.

Geçen sezon sonunda "Kırmızı Şeytanlar"ı şampiyonluğa taşıdıktan sonra emekli olan ve yerine Moyes'i öneren Alex Ferguson'a teşekkür eden Moyes, "Sir Alex'e benim yeteneklerime inanmasından ve Manchester United'ı yönetmeme şans tanımasından dolayı her zaman minnettar olacağım" ifadesini kullandı.

Taraftarların tepkisine de hak verdiğini belirten Moyes, "Sonuçların taraftarların alıştığından farklı olduğunu kabul ediyorum. Onların hayal kırıklığını anlıyorum ve paylaşıyorum. Menajerlerin her zaman öğrenmeye devam ettiğine inandım ve United'ın menajeri olarak kazandığım paha biçilmez tecrübeyle ayrılıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Moyes'in yönetimindeki Manchester United, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern Münih'e elenmiş, Lig Kupası yarı finalinde Sunderland ve Federasyon Kupası 3. turunda da Swansea City karşısında tur atlayamamıştı. Manchester ekibi, bu sezon 34 maç sonunda topladığı 57 puanla lider Liverpool'un 23 puan gerisinde 7. sırada bulunuyor.

LMA gönderilme şekline tepkili


Lig Menajerleri Birliği (LMA), David Moyes'in takımdan gönderilme şeklinde tepki gösterdi. Birlik, 50 yaşındaki İskoç teknik adamın görevine profesyonel olmayan bir şekilde son verildiğini savunuyor.

LMA Yönetim Kurulu Başkanı Richard Bevan, yaptığı açıklamada, Moyes'in kulüple görüşmeden önce kovulduğunu basından öğrenmesinin doğru olmadığını, deneyimli teknik adamın Manchester United'dan gönderiliş şeklinden dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını kaydetti.