Mourinho'dan federasyona tavır

Video yükleniyor...

Hakemlere hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, takımının Newcastle United ile oynayacağı lig maçı öncesi düzenlenecek basın toplantısına katılmayacak.

Chelsea'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Newcastle United ile ligde yapacakları karşılaşma öncesinde düzenlenecek basın toplantısına Mourinho'nun yardımcısı Steve Holland katılacak.

İngiltere Futbol Federasyonu, Chelsea ile Southampton arasında 28 Aralık'ta oynanan lig karşılaşması sonrasında hakemin kararlarına tepki gösteren Mourinho hakkında soruşturma başlatmış ve Portekizli çalıştırıcıdan 13 Ocak'a kadar savunma istemişti.

Mourinho, Chelsea ile Southampton'ın 1-1 berabere kaldığı maçın ardından yaptığı açıklamalarda, takımına karşı kampanya yürütüldüğünü iddia etmişti. Karşılaşma sırasında Cesc Fabregas'ın cezasında yerde kaldığı pozisyonda penaltı beklerken hakemi aldatmaya yönelik hareketi nedeniyle sarı kart görmesine tepki gösteren 51 yaşındaki teknik adam, "Daha önce çalıştığım diğer ülkelerde öyle bir pozisyon olsaydı spor sayfaları 'skandal' manşetiyle çıkardı. Çünkü bu bir skandal. Big Ben (Londra'daki ünlü saat kulesi) gibi açık bir penaltı. Hakeme gideceğim, iyi bir yıl dileyeceğim ve kendisinden utanmasını söyleyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.