Mourinho tehdit mi etti?

Mourinho tehdit mi etti?
Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Chelsea ile Atletico Madrid eşleşirken; ülkemizde de sıkça eleştirilen uygulama yeniden gündeme geldi. Chelsea'nin, Atletico'da kiralık oynayan kaleci Thibaut Courtois'yı Jose Mourinho'nun oynamaması için tehdit ettiği öne sürüldü.

Atletico Başkanı Enrique Cerezo, sezon başında Chelsea ile yapılan anlaşmanın içerisinde olası bir eşleşme durumunda ağır para cezası maddesinin bulunduğunu hatırlatırken, UEFA da kulüpler arasındaki anlaşmaların geçersiz olduğunu açıkladı.

Avrupa futbolunun patronu, "Şampiyonlar Ligi ve UEFA disiplin kurallarına göre takımların bir oyuncunun kendilerine karşı oynamaması maddesini koymaları kesinlikle yasaktır" açıklamasıyla, Courtois'in oynamasının önünü açtı. UEFA'nın açıklamasında kulüplerin kendi aralarında özel anlaşmalarının endişe verici olduğunu ve yürürlüğe konamayacağını kaydederken; İspanya'dan ilginç bir iddia geldi.

Marca gazetesi Courtois'in yarı final maçlarında oynamaması için Chelsea Menajeri Jose Mourinho'nun başarılı file bekçisini tehdit ettiğini yazdı. Haberde, Jose Mourinho'nın Courtois'nın Chelsea'ye karşı oynaması durumunda 21 yaşındaki oyuncuyu gelecek sezon kadroda tutacağını ve Petr Cech'in yedeği yapacağı öne sürüldü.

Mourinho'ya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, Chelsea menajeri son 3 sezondur Atletico Madrid'de kiralık oynayan Belçikalı oyuncunun kendilerine karşı oynamayacağı konusunda kendinden emin. Courtois oynamaya karar verdiği takdirde de Portekizli teknik adam, gelecek 2 yıl boyunca Belçikalı kaleciyi yedek soyunduracak. Bundan dolayı da genç kaleci Chelsea karşısında oynamayacak.

Bu arada İspanyol medyası Coustois'nın Chelsea maçında oynaması durumunda her bir maç için yaklaşık 3 milyon Euro tazminat ödeyeceğini yazdı.

(Ligtv.com.tr)