Mor Menekşeler zirveyi çok sevdi!..

Mor Menekşeler zirveyi çok sevdi!..
Serie A'da 7. haftasında evinde Atalanta'yı 3-0 yenen Fiorentina, liderliğini sürdürdü.

Ligde geçen hafta Inter'i deplasmanda farklı skorla mağlup ederek, liderlik koltuğunu ele geçiren Floransa temsilcisi, evinde Atalanta'yı ağırladı. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, henüz 5. dakikada Paletta'nın ceza alanı içinde gole giden Fiorentinalı Blaszczykowski'ye yaptığı faulde hakem Davide Massa penaltı noktasını gösterdi. Massa, Palletta'yı da doğrudan gol şansını faulle engellediği için direkt kırmızı kartla oyuna dışına gönderdi.

Mücadelenin 6. dakikasında Fiorentina'da penaltı atışını kullanan Joseph Ilicic, "Mor menekşeler" olarak anılan takımını 1-0 öne geçirdi. 34. dakikada Ilicic ile verkaç yaparak Atalanta ceza sahasına giren Borja Valero, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlara göndererek, skoru 2-0'a getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Müsabakanın ikinci yarısı, Atalanta'nın da 10 kişi mücadele etmesi sebebiyle Fiorentina kontrolünde geçti. 90. dakikada Kalinic'in havadan gönderdiği pasında topla ceza sahasında buluşan Joan Verdu, bekletmeden yaptığı plase vuruşla topu 3. kez Atalanta ağlarına gönderdi.

Karşılaşmayı 3-0 kazanan Fiorentina, galibiyet serisini de 5 maça çıkardı. Floransa temsilcisi ligde şu ana kadar oynadığı 7 maçta 6 galibiyet, 1 yenilgiyle puanını 18'e çıkarttı ve geçen hafta Inter'den devraldığı liderlik koltuğunu korudu. Lider Fiorentina'nın en yakın takipçisi konumundaki Inter ise deplasmanda Sampdoria ile berabere kalınca Fiorentina ile Inter arasındaki puan farkı 2'ye çıktı.

İtalya Serie A tarihinde 1955-56 ve 1968-69 sezonları olmak üzere 2 lig şampiyonluğu bulunan Fiorentina, uzun bir aradan sonra sezona bu kadar iyi başlangıç yaparak zirvede yer aldı. Gecenin bir diğer maçında Napoli de deplasmanda Milan'ı 4-0 yenerek, üst sıralara tırmanışını sürdürdü. Napoli'ye Milan karşısında galibiyeti getiren golleri Allan, Insigne (2) ve Ely (kendi kalesine) attı. Sezona büyük umutlarla giren Milan ise bu sezonki 4. yenilgisini sahasında Napoli'den aldı.