"Milli maçlar Anadolu'da oynasın"

"Milli maçlar Anadolu'da oynasın"
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, A Milli Takım'ın taraftar desteği almak için maçlarını Anadolu'da oynaması gerektiğine inandığını belirtti.

Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde aldığı sonuçları değerlendirdi.

Türkiye'nin gruptaki şansının bittiği yorumlarına katılmadığın dile getiren Çalımbay, iyi bir takıma sahip olunduğunu söyledi.

Mili takımın sadece havasını kaybettiğini, iyi bir galibiyete ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan Çalımbay, "Bu Kazakistan veya farklı bir takım olur, önemli değil. Galibiyet aldığımız takdirde arkadaşlarımız bizi çok iyi yerlere getirir" dedi.

Mili takımın Çek Cumhuriyeti maçında kötü oynamadığını, sadece oyunu golle sonuçlandıramadığını ifade eden Çalımbay, artık geçmişe değil, geleceğe bakmak gerektiğine dikkati çekti.

Milli takımın yeniden havasını yakalaması gerektiğini belirten Çalımbay, şöyle konuştu:

"Ben, milli takımın maçlarını Anadolu'da oynarım. Benim düşüncem bu. Aç taraftarla oynarım. Milli takımın çok iyi desteğe ihtiyacı var. Çek Cumhuriyeti maçının son dakikalarında takıma destek verileceğine 'İstifa' diye bağırılıyor. Milli takıma orada daha iyi destek verilse belki her şey değişir. Bizde 5 dakikada, 2 dakikada her şeyi değiştirecek oyuncular var. Milli takımımızın desteğe, havaya girmeye ve galibiyete ihtiyacı var. Şansımız halen devam ediyor. Grubun en iyi takımlarından biriyiz."

Trabzonspor ile yapacakları maç
Çalımbay, takımının sor durumunu da değerlendirdi.

Lige verilen arayı hazırlık maçları yaparak değerlendirdiklerini, bu karşılaşmalarda eksiği bulunan oyuncuları oynattıklarını söyledi.

Ligde ilk 5 haftayı çok iyi geçirdiklerini ancak bulundukları yerde kalmaları için istikrarı sürdürmeleri gerektiğine işaret eden Çalımbay, Trabzonspor maçının rakibin içinde bulunduğu durum nedeniyle çok zor geçeceğini dile getirdi.

Rakiplerinin kötü gidişi durdurmak, kendilerinin de çıkışlarını sürdürmek istediğinin altını çizen Çalımbay, şöyle devam etti:

"Çok zor bir maç oynayacağız. Çok değişik bir atmosfer olacak. Burada hakemin cesur olması gerekiyor. Çok çekişmeli bir 90 dakika yaşanacak. Takım olarak buna hazırız. Bütün oyuncularıma güveniyorum. Sadece Serkan Balcı sakat, onun dışında eksiğimiz yok."

Trabzonspor'un Türkiye'de en iyi kadroya sahip takımı olduğunu ifade eden Çalımbay, rakiplerinin şansız bir başlangıç yaptığını ancak bu maçı kaybetmeleri durumunda da hiçbir şeyin sona ermeyeceğini anlattı.

Çalımbay, her maça farklı kadroyla çıktığı için rakiplerini çözmekte zorlandığını vurgulayarak, maçta bireysel hata yapmamaları gerektiğini söyledi.

Çalımbay, kulübün yapacağı kongrenin takımın geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, bu süreçten yönetimin güçlenerek çıkması gerektiğini, aksi takdirde m