Milan'da Ancelotti sesleri

Milan'da Ancelotti sesleri
Milan'da başkan Silvio Berlusconi'nin takımın başına eski hocası Carlo Ancelotti'yi getirmeyi düşündüğünü yazdı.

Serie A'da en son 2010-2011 sezonunda şampiyonluk gören ve bu sezonun ardından gelecek sezonu da ligde aldığı başarısız sonuçlardan ötürü Avrupa kupalarından uzak geçirecek olan kırmızı-siyahlı İtalyan devinde, yeni teknik direktör arayışları hız kazandı.

Genç teknik adam Filippo Inzaghi yönetiminde başarısız bir sezon geçiren Milan, yeni sezona iddialı ve deneyimli bir hoca ile giriş yapmak istiyor.

İspanyol basınında gelecek hafta La Liga ekiplerinden Real Madrid'den ayrılacağı konuşulan 55 yaşındaki İtalyan teknik adam Ancelotti için İtalyan basını, Milan'ın devreye girdiğini yazdı.

İtalyan basınında çıkan "Milan, Real Madrid'in Ancelotti'yi bırakmasını bekliyor" haberlerinde, Silvio Berlusconi'nin, Ancelotti'nin menajeri Ernesto Bronzetti ile geçen akşam yemek yediği ve ikilinin başarılı çalıştırıcının Real Madrid'den ayrılması durumunda eski kulübüne dönüşü üzerinde durdukları belirtildi.

Partisi Forza Italia'nın (İtalya İleri) kısmi yerel seçimlerdeki kampanyası için gittiği Napoli'de bir yerel kanala konuşan başkan Berlusconi de basında çıkan iddiaları doğrularcasına, Ancelloti'nin yeniden kırmızı-siyahlı takımın başına geçmesine yönelik; "Eğer Real onu bırakırsa, Milan'a geri dönüşü mümkün olacaktır" dedi.

Deneyimli teknik direktör Ancelotti'nin kulübü Real Madrid'in yolları ayırma kararı verene kadar Madrid'de devam etmek istediği ancak bir yandan da Milan'a kapıları kapatmadığı ifade edildi.

Ancelotti, daha önce 2001 ve 2009 yılları arasında çalıştırdığı Milan ile 2 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 Avrupa Süper Kupası, 1 Serie A Şampiyonluğu, 1 İtalya Kupası ve 1 de FIFA Dünya Kulüpler Kupası zaferlerini yaşamıştı.