Almanya kaptı, kaçtı

Almanya kaptı, kaçtı
Ölüm Grubu'nda turnuvanın en büyük favorilerinden Almanya sahne aldı. Ronaldo'lu Portekiz'i tek golle geçen Panzerler, turnuvaya galibiyetle başladı.

Euro 2012 B Grubu'nda Almanya, Portekiz'i Mario Gomez'in golüyle 1-0 mağlup ederken direkler Pepe ve Nani'ye geçit vermedi.

Danimarka'nın Hollanda'ya yaptığı büyük sürprizden sonra gözler, Almanya-Portekiz maçına çevrildi. Portekiz'de Beşiktaş forması giyen Almeida ve Quaresma yedekler arasında yer aldı. Ölüm Grubu'nda günün 2. karşılaşması şu ana kadar yapılan maçlar içinde seyir zevki açısından en düşük mücadelesi oldu. İlk yarıda her iki takım da pozisyona girmekte zorlandı. Özellikle Portekiz savunma güvenliğini ön planda tuttu ve Panzerler defansın kilidini açacak formülü bulamadı. İlk 45 dakikanın son anlarında müthiş bir pozisyon yaşandı. Portekiz'in kullandığı kornerde topu önünde bulan Pepe'nin plase vuruşunda üst direğe çarpan çizginin üstüne düştü.

İkinci yarıda her iki takım da temkimli oyununu sürdürdü. Almanya beklediği pozisyonları bulamadı, Portekiz ise Ronaldo'yu istediği gibi kullanamadı. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın 73. dakikasında Almanlar golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Jerome Boateng'in yaptığı ortaya ceza sahası içerisinde iyi yükselen Mario Gomez düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

Kalan dakikalarda beraberlik için rakip kaleye yüklenen Portekiz'e maçta ikinci kez direkler izin vermedi. 85. dakikada Nani'nin ortasında kaleye doğru yönelen meşin yuvarlak üst direkten geri geldi. Maçın son anlarında Portekiz Varela ile net bir fırsattan yararlanamayınca Almanya sahadan 1-0'lı skorla galip ayrıldı.


ALMANYA-PORTEKİZ

STAT: Arena Lviv
HAKEM: Stephane Lannoy

ALMANYA:
Neuer, Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Muller(Dk. 90 Bender), Mesut Özil (Dk. 87 Kroos), Podolski, Gomez(Dk. 80 Klose)
TEKNİK DİREKTÖR: Joachim Low

PORTEKİZ: Rui Patricio, Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrao, Meireles(Dk. 80 Varela), Veloso, Moutinho, Nani, Postiga(Dk. 70 Nelson Oliveira), Cristiano Ronaldo
TEKNİK DİREKTÖR: Paulo Bento
SARI KARTLAR: Dk. 13 Postiga, Dk. 43 Badstuber, Dk. 61 Coentrao, Dk. 70 Boateng
GOL: Dk. 73 Gomez