Messi'den sonra bir şok daha!

Messi'den sonra bir şok daha!
Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Javier Mascherano'nun imaj haklarıyla bağlantılı olarak İspanya'dan 1,5 milyon avro vergi kaçırdığı iddia edildi.

El Pais gazetesinin verdiği haberde, savcılığın vergi kaçırmakla bağlantılı iki ayrı suçtan Mascherano hakkında dava açacağı bildirildi.

Haberde, İspanya Maliyesi'nin Mascherano'nun Portekiz'in Madeira adasındaki serbest bölgeyi kullanarak vergi kaçırdığı yönünde bir Portekiz televizyonun verdiği haber sonrasında harekete geçtiği öne sürüldü. Başlatılan soruşturma sonrasında, Arjantinli futbolcunun Liverpool'da forma giydiği dönemde Madeira ve Miami'de kurdurduğu iki şirket aracılığıyla vergi kaçırdığının ve Barcelona'da oynarken de aynı yöntemi devam ettirdiğinin tespit edildiği ileri sürüldü.

Barcelona'ya 2010 yazında transfer olan Mascherano'nun 2011'de 587 bin 822 avro, 2012'de 968 bin 907 avro vergi kaçırdığı yazılırken, Arjantinli futbolcunun hakkında soruşturma açılmasından sonra 200 bin avroluk faiz farkıyla yaklaşık 1,5 milyon avroluk vergi borcunu ödediği ifade edildi.

Tecrübeli oyuncunun, olası bir cezayı en az indirgemek için, söz konusu borcu faiziyle birlikte ödediği öne sürüldü. 31 yaşındaki futbolcunun 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin vergilerini de maliyenin belirlediği kriterlere göre ödediği kaydedildi.

Katalan ekibinin diğer Arjantinli futbolcusu Lionel Messi de benzer bir şekilde imaj haklarından dolayı 4,1 milyon avroluk vergi kaçırmakla suçlanmıştı. Maliyeye 5 milyon avrodan fazla ceza ödemesine rağmen hakkında açılan dava süren Messi, vergi ile ilgili işlerini babasına ait bir şirket üzerinden yürütürken Mascherano'nun şirketlerinin ise kendi adına olduğu belirtildi.